Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe langste indoor skipiste ter wereld aangekondigd

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor de langste indoor skipiste ter wereld kun je binnenkort naar China. Daar is afgelopen november een nieuwe indoor faciliteit geopend, genaamd Taicang Alps Resort. Na de eerste succesvolle maanden is fase twee gestart, waarbij de faciliteiten uitgebreid worden. Deze vergroting gaat alle records verbreken!

Uitbreiding Taicang Alps Resort met langste indoor skipiste ter wereld

Op 8 november werd het Taicang Alps Resort in China geopend. Ondertussen is het zo een groot succes dat er uitgebreid wordt. De oppervlakte wordt aanzienlijk vergroot. Op dit moment is er een skibaan van iets meer dan 250 meter, maar deze week is de financiering voor 690 meter goedgekeurd. Er komen verschillende afdalingen met in totaal 1,7 kilometer aan pistes en 120 meter hoogteverschil. Het hele complex is straks 190.000 vierkante meter. Met deze getallen wordt dit het grootste indoor skiresort ter wereld!

Taicang Alps Resort

Taicang Alps Resort ligt in Shanghai. Naast de skifaciliteiten zijn hier ook een grote shopping area, restaurants, allerlei accomodaties en andere nog meer activiteiten om te doen. Het hele resort is gebaseerd op de sfeer van de Alpen en gemaakt in samenwerking met Compagnie des Alpes uit Frankrijk. Het doel van de bestemming is om alles in één te hebben. Op dit moment zijn er zes verschillende zones: Alps Snow Live Ski Resort, Alps Snow Live Ice and Snow Park, Club Med Urban Oasis Taicang Resort, Alps Times, Alps Camp, en Alps Cosmos.

Andere lange indoor skipistes

Iets dichter bij huis kun je ook skiën op een paar hele lange indoor skipistes. Vlak over Duitse grens ligt in het Ruhrgebied de langste indoor skipiste van Europa. Deze unieke piste loopt niet rechtdoor naar beneden, maar bevat, in tegenstelling tot de meeste skihallen, enkele speelse bochten. Je gaat met een lopende band omhoog, om vervolgens aan een afdaling van 640 meter te beginnen. Bottrop ligt op slechts 162 km vanaf Utrecht. Een prima bestemming voor een dagje weg!

Vlak bij de grens met Luxemburg ligt in het Franse plaatsje Amnéville de op één na langste skipiste van Europa. Met een lengte van 620 meter doet deze piste nauwelijks af aan die van Bottrop. Verschil is wel dat de piste in één rechte lijn naar beneden loopt. Je wordt hier naar boven vervoerd door middel van een sleeplift.

››› Meer lange indoorskipistes in Europa!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in