Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Golm Silvretta Lünersee Tourismus GmbH

Nieuwe gondels voor Golmerbahn in het Montafon

Wintersportredacteur

Nog meer innovaties in het Montafon. Naast de Valiserabahn wordt ook de Golmerbahn onder handen genomen. Al meer dan 25 jaar brengt de 8-persoons gondellift wintersporters vanuit Vandans naar 1890 meter hoogte in het skigebied. De lift wordt niet compleet vernieuwd, maar er komen wel nieuwe gondels aan de kabel en ook worden alle liftstations aangepakt.

Er is een strakke planning, zodat de bouwwerkzaamheden geen hinder zullen zijn voor het zomertoerisme. Alles moet voor aanvang van skiseizoen 2021/2022 helemaal klaar zijn voor gebruik.

Nieuwe gondels Golmerbahn

Na meer dan 25 jaar trouwe dienst krijgt de Golmerbahn in het Montafon nieuwe gondels. Die bieden wederom plaats aan acht personen, maar zijn wel een stuk moderner en comfortabeler. Ze krijgen een gelijkvloerse instap, zodat in de zomer ook mensen met een kinderwagens er eenvoudig gebruik van kunnen maken. Hetzelfde geldt ook voor alle ingangen van de dal-, midden- en bergstations. In totaal komen er 111 nieuwe gondels aan de kabel en daarvan krijgen er 10 een speciaal ‘Golmi’ ontwerp. Extra leuk voor kinderen is dat ze straks met een druk op de knop binnen in de gondel naar een spannend verhaal van mascottes Golmi of Golmine kunnen luisteren.

Wintersport in Golm in het Montafon

Het Montafon is een prachtig dal in Vorarlberg, niet ver van de Duits-Oostenrijkse grens en de stad Bludenz. Vanaf Utrecht rijd je er in een kleine 850 km naartoe en dat is ideaal voor wintersporters die niet meer dan 900 km willen sturen naar de wintersportbestemming. In het Montafon liggen meerdere skigebieden, die niet allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Erlebnisberg Golm is het eerste skigebied dat je tegenkomt wanneer je het dal inrijdt. Je hebt hier toegang tot 44 km aan afdalingen, waarvan 13 km blauw, 12 km rood, 2 km zwart en 17 km aan skiroutes. Daartussen liggen een aantal winterwandelpaden en meerdere knusse berghutten.

Wanneer je op zoek bent naar een fijn en familievriendelijk skigebied, dan is Golm ideaal. Naast een uitgebreid kinderland vind je hier nog allerlei andere faciliteiten en leuke activiteiten voor een wintersport met kinderen. En, terwijl de kinderen lessen volgen, kun jij als ouder heerlijke afdalingen maken. Vergeet zeker de langste dalafdaling van 9,2 km niet en de Diabolo-piste. Die laatste is met een maximale hellingsgraad van 70% de pittigste van het skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in