Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe combinatielift voor Rangger Köpfl bij Innsbruck

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een historisch moment voor het skigebied Rangger Köpfl bij Innsbruck. Na 53 jaar trouwe dienst gaat de oude, 1700 meter lange Ranggerköpfllift met pensioen. De sleeplift wordt vervangen door een combinatielift met zowel 6-persoons stoeltjes als 8-persoons gondels, met de naam Peter Anich III. Het totale project gaat zo’n 8,2 miljoen euro kosten. Alles over de nieuwe lift op de Rangger Köpfl lees je hier.

Nieuwe lift op de Rangger Köpfl: Peter Anich III

Onlangs is er gestart met de bouw van de nieuwe combinatielift op de Rangger Köpfl. Na de oude Sulzstichlift, die men in 2017 verving door een moderne gondel (Peter Anich II), is nu ook de oude Ranggerköpfllift aan de beurt. De sleeplift uit 1971 heeft afgelopen winter de laatste rondjes gedraaid en is nu officieel met pensioen. Het skigebied bouwt de komende tijd aan een moderne combinatielift van Dopplmayr met zowel 6-persoons stoeltjes als 8-persoons gondels. Wintersporters kunnen vanaf komende winter kiezen met welke van de twee ze naar het hoogste punt van het skigebied willen.

De totale kosten voor het project bedragen 8,2 miljoen euro. De financiering is verkregen door een combinatie van eigen geld van de Oberperfuss Bergbahnen, subsidies van de eigenaren, de gemeente Oberperfuss en Innsbruck Tourismus, een overheidssubsidie en een banklening.

Duurzaamheid

Tijdens de realisatie van het project legt men een bijzondere nadruk op milieuvriendelijkheid. Het moderniseren van de lift gebeurt bijvoorbeeld zonder grote uitbreidingen van het gebied, om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Korte afstanden en het gebruik van de bestaande infrastructuur moeten extra landgebruik en milieueffecten tijdens de bouw tot een minimum beperken.

Feiten en cijfers Peter Anich III op de Rangger Köpfl

Wat je kunt verwachten van de nieuwe combinatielift?

  • Type lift: combinatielift met 6-persoons stoeltjes en 8-persoons gondels
  • Fabrikant: Dopplmayr
  • Dalstation: 1650 meter hoogte
  • Bergstation: 1950 meter hoogte
  • Lengte traject: 1300 meter
  • Maximaal hoogteverschil: 300 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: +/- 4:50 minuten
  • Capaciteit: 1473 personen per uur

Skigebied Rangger Köpfl

De Rangger Köpfl bij Oberperfuss is een van de huisbergen van Innsbruck. Het skigebied telt zo’n 17 km aan pistes en is ideaal voor een familievakantie in de sneeuw. Vanaf meerdere punten kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de Tiroolse hoofdstad en in de knusse berghutten ben je aan het juiste adres voor de lekkerste wintersportgerechten uit de regio. Skiën kan hier zowel overdag als ’s avonds en een absoluut hoogtepunt is de 10 km lange rodelbaan (8 km verlicht). Met de SKI plus CITY Pass Stubai – Innsbruck kun je skiën op de Rangger Köpfl en in nog 12 andere skigebieden in de buurt van Innsbruck. Bovendien profiteer je van allerlei leuke extra kortingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in