Nieuwsalert per mail ontvangen

© Dolomiti Superski – Harald Wisthaler

Nieuwe 10-persoons gondel voor WK Alpineskiën in Cortina d’Ampezzo

Wintersportredacteur

Ondanks het afscheid van enkele grote sterren uit het alpineskiën gaat de wedstrijdsport gewoon door. Na een mooi wedstrijdseizoen is het voor de skigebieden tijd om voor te bereiden op de komende grote toernooien, zoals de WK Alpineskiën van 2021. Deze vinden plaats in het Italiaanse gebied Dolomiti Superski. Uiteraard mag het de skiërs hier aan niets ontbreken en dus zal een gloednieuwe 10-persoons gondel de skiërs in februari comfortabel naar de start brengen.

10-persoons gondel

Gaststad van de wereldkampioenschappen 2021 is Cortina d’Ampezzo. Ze zijn in de Italiaanse stad op het moment al hard aan het werk om het de skiërs in februari 2021 aan niets te laten ontbreken. Zo zal de nieuwe 10-persoons gondel twee oude liften vervangen. De nieuwe lift gaat hetzelfde traject afleggen als de oude kabelbaan: vanuit Cortina d’Ampezzo naar de Col Druscié. Halverwege krijgt de nieuwe lift nog een middenstation, waarmee de oude 2-persoonsstoeltjeslift die hier liep ook meteen is vervangen. En met een verdriedubbeling van de liftcapaciteit zullen wachtrijen in het wintersportdorp verleden tijd zijn.

Specificaties van de lift:

  • Naam: Cortina-Colfiere-Col Drusciè
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 6:30 minuten
  • Hoogte verschil: 561 meter
  • Capaciteit: 1800 personen per uur
  • Dalstation: 1217 meter
  • Bergstation: 1778 meter

WK 2021

Van 9 t/m 21 februari 2021 vinden de WK Alpineskiën plaats in de Italiaanse stad. Bovenaan de nieuwe gondel begint de helling Col Druscié A, hier zullen de technische wedstrijden worden afgelegd. Ook wordt er voor de wereldkampioenschappen een nieuwe piste gereedgemaakt: de Col Druscié B. Deze helling kunnen atleten tijdens de WK gebruiken voor training en opwarming.

Lees ook: Zuid-Tirol zorgt voor sneeuw tijdens de Olympische Winterspelen van 2022

Olympische Winterspelen 2026

Het is nog even geduld hebben, maar ook de Olympische winterspelen van 2026 vinden plaats in Italië. Exact 70 jaar na dato strijken de atleten weer neer in de Italiaanse dalen. Op de pistes van Cortina d’Ampezzo zullen de alpine damesraces plaatsvinden. In het dorp vinden de evenementen curling, bobsleeën, rodelen en skeleton plaats.

Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo is een bekende bestemming onder de wintersporters. Deze kleine Italiaanse stad is erg populair onder de wintersporters met een goedgevulde portemonnee. Je kunt hier heerlijk flaneren over de 500 meter lange voetgangerszone. Hieer kun je je hart ophalen aan de vele bars, restaurant en dure winkels. Skiën is echter niet het enige wat je hier kunt doen. Jaarlijks vinden hier vele sportieve evenementen zoals schaatsen, curling en ijshockey plaats. Een perfecte bestemming voor de WK en Olympische Spelen dus!


Met Club Med naar Italië!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in