Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuw wereldrecord schansspringen: 253,5 meter

Als wintersporter pak je wel eens een schansje in het funpark of een bultje naast de piste. Af en toe voelt het dan alsof je tientallen meters ver heb gesprongen, terwijl het in werkelijkheid maar een meter ver is. Kun je nagaan welk gevoel Stefan Kraft gisteren had, toen hij een nieuw wereldrecord schansspringen zette. Zijn gevoel zei waarschijnlijk dat hij nooit meer zou landen.

Twee wereldrecords op 1 dag

Het was een bijzondere dag gisteren in Noorwegen voor de geschiedenis van het schansspringen. Er werden niet één, maar twee wereldrecords gezet. Als eerste was het de Noor Robert Johansson die het wereldrecord van zijn landgenoot Fannemel met een halve meter overtrof tot wel 252 meter. Dat record stond sinds 15 februari 2015. Groot feest dus voor de Noren, totdat de Oostenrijker Stefan Kraft aan de beurt was dus.

De Oostenrijker vloog namelijk in dezelfde serie nog 1,5 meter verder dan de kersverse wereldrecordhouder. Erg lang heeft Johansson dus niet kunnen genieten van z’n wereldrecord. Het nieuw te breken wereldrecord: 253,5 meter. Voor Kraft een super prestatie, zijn persoonlijk record hiervoor stond ‘slechts’ op 246,5 meter.

 

Wereldrecord in beeld

Hoe de sprong eruit zag? Dat zie je in de video hieronder. Ook al raakt Kraft licht de grond aan, de afstand telt toch volgens de officials.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in