Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Nieuw dit skiseizoen in Les Trois Vallées

Wintersportredacteur

Les Trois Vallées, wie kent het niet? Met 600 km aan pistes is Les Trois Vallées het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Ondanks de goede bekendheid van het gebied, zit men hier niet stil. Komend seizoen zijn er weer veel vernieuwingen!

Nieuwe ski mogelijkheden

Met steile pistes voor gevorderden, brede pistes voor beginners en eindeloze poedervelden voor experts heeft Les Trois Vallées genoeg te bieden. In het gebied van Méribel, waar voorheen voornamelijk blauwe pistes te vinden waren, openen komend seizoen twee nieuwe rode pistes. Voor de waaghalzen komt er in Chourchevel een speciale freerideruimte en een blauwe verbinding van Courchevel Moriond naar Courchevel 1850.

Ook aan langlaufers is gedacht, met een nieuwe langlaufloipe. Deze loipe van 1 km ligt op 2350 meter en is daarmee de hoogste van het gebied.

Nieuwe liften

Courchevel (1850 m) is komend seizoen beter te bereiken. De gondel vanuit Le Praz is in reistijd teruggebracht tot onder de 6 minuten en gaat van 4-persoons naar 10-persoons gondels. In het dalstation van Le Praz is 27 miljoen euro gepompt. Ook vanuit Courchevel Moriond (1650 m) loopt er een nieuwe stoeltjeslift naar het hogergelegen dorp.

De gondel van St Martin de Belleville heeft komend seizoen 30% meer capaciteit.

Groen vervoer

Val Thorens krijgt de primeur van eerste skigebied met zelfrijdende elektrische busjes. Deze brengen je gratis door het dorp. In Les Menuires doet men ook mee aan het groene programma. Hier kun je een tocht maken op elektrische Fatbikes.

Lees ook: Alle nieuwtjes in Val Thorens tijdens skiseizoen 2019/2020

Hotel, iglodorp en…

In Courchevel kun je komend seizoen vertoeven in het nieuwe viersterrenhotel L’Ecrin Blanc. In Val Thorens komt een nieuw iglo-dorp, compleet met bar, restaurant en kamers waar je kunt overnachten. Verder komt in dit dorp ook een sneeuwspeeltuin voor kinderen.

Wintersport in Les Trois Vallées

Dit enorme skigebied strekt zich uit over drie valleien. De vallei van het meest bekende Val ThorensLes Menuires, de vallei van het aantrekkelijke Méribel en de vallei van La Tania – Courchevel. Aanrader in dit wintersportparadijs is de Grand Tour de Trois Vallées. Je skiet 5 toppen, 3 valleien, 15 liften en een hoogteverschil van 8208 meter! Heb je nou geen behoefte aan zo’n enorm gebied, koop dan een skipas voor één van de 3 valleien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in