Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander gezocht na ski-ongeval Hochfügen

Wintersportredacteur

In het Oostenrijkse Hochfügen wordt een Nederlander gezocht. De Nederlander was betrokken bij een ski-ongeluk, waarbij een 63-jarige skiër gewond raakte. Hij verliet de plek zonder zijn gegevens achter te laten.

Het ongeluk gebeurde donderdag. De onbekende Nederlandse man kwam in botsing met een 63-jarige Duitser. De man bleef in eerste instantie wel wachten op de pisteredding, maar wilde zijn persoonsgegevens niet geven. Toen de pisteredding dreigde de politie erbij te halen, maakte de man zich uit de voeten. Het gaat om een man van circa 45 jaar oud met een baard van ongeveer drie dagen. Bij het ongeluk brak de voortvluchtige man een van zijn skistokken.

Meerdere voortvluchtigen

Niet alleen in Hochfügen wordt iemand gezocht voor het wegskiën na een ongeval. Verderop in het Zillertal, in Hintertux en op de Hintertuxer Gletscher, gebeurden ook twee ongelukken. Op de gletsjer raakte een 29-jarige snowboardster gewond die meerdere breuken opliep. Zij kwam rond 13.00u in botsing met een andere snowboarder met een zwarte skibroek en een groene jas. In Hintertux wordt gezocht naar een man die rond 11.00u in botsing kwam met een 66-jarige skiër. De skiër moest afgevoerd worden met de helikopter.

 

Celstraf

Het verlaten van de plaats van het ongeval zonder de andere partij te helpen en gegevens achter te laten is strafbaar. Je kunt er zelfs een tijdje voor moeten brommen. Altijd blijven dus en je gegevens achterlaten wanneer er om gevraagd wordt. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar mensen willen in paniek nog wel eens anders handelen. Als je weg skiet en je wordt alsnog gepakt, dan ziet het er minder rooskleurig voor je uit.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in