Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Na lawine vermiste snowboarder is terecht

Wintersportredacteur

Afgelopen zaterdag kon je op Skiinformatie.nl lezen over een zoekactie naar een vermiste wintersporter in het Zillertal. Op de Hintertuxer Gletscher kwam een lawine naar beneden, waarna er één persoon werd vermist. Na een oproep van de politie hebben diverse getuigen en de vermiste snowboarder zich gemeld.

Lawine op Hintertuxer Gletscher

Op 1 juni rond 10 uur kwam er op de Hintertuxer Gletscher, buiten de pistes bij de ‘Kleegrube’, een grote lawine naar beneden. Een getuige zag voor zijn ogen hoe een snowboarder door de sneeuwmassa werd opgeslokt. Nadat de lawine tot stilstand kwam, kon de getuige geen spoor van de snowboarder meer vinden. De reddingsdienst werd gewaarschuwd en er werd een grote zoekactie in gang gezet. Met inzet van een helikopter, lawinehonden en de pistedienst werd er gezocht naar de vermiste persoon. Omdat er ondanks de intensieve zoektocht niemand werd gevonden, vroeg de politie ooggetuigen zich te melden en om verspreiding van het nieuws.

Snowboarder meldt zich bij de politie

Na de oproep van de politie brachten diverse ooggetuigen de politie op de hoogte van het feit dat de snowboarder de lawine veilig achter zich heeft kunnen laten. Later heeft ook de gezochte snowboarder zich bij de politie gemeld. Via de radio had hij vernomen dat er naar hem gezocht werd, waarna hij zich in goede gezondheid naar het bureau spoedde.

‘Ideale’ omstandigheden voor lawines

Na een koude en natte periode, is het op dit moment weer erg warm in Oostenrijk. Lawines kunnen hierdoor zeer makkelijk (spontaan) ontstaan en ook de reddingsdienst was hier vanzelfsprekend van op de hoogte. De lawine is meerder keren doorzocht en om het risico van een volgende lawine te minimaliseren, werden ook lawine-ontploffingen uitgevoerd. In het gebied op de Hintertuxer Gletscher waar de zoekactie werd uitgevoerd, ligt momenteel nog altijd 5 meter sneeuw.

Lawine: zoektocht naar vermiste in het Zillertal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in