Wat te doen op de Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is één van de gletsjers in Oostenrijk waar je 365 dagen per jaar kunt skiën. Een geweldige plek om een dag heen te gaan om te genieten van de prachtige pistes. Wat te doen op de Hintertuxer Gletscher als je besluit om hier een dag of een paar dagen heen te gaan om te skiën? Wij geven je een aantal leuke tips voor tijdens je verblijf op de Hintertuxer Gletscher!

Algemene informatie Hintertuxer Gletscher

  • Het hele jaar zijn de skiliften geopend
  • 60 km aan pistes
  • De pistes bereiken een hoogte van 3.250 meter
  • Hintertux heeft twee verschillende funparken, namelijk het Familypark HIntertux en het Betterpark.
  • Bekijk hier de pistekaart van de Hintertuxer Gletscher

Wintersporttips Hintertuxer Gletscher

1. Bezoek het typische Oostenrijkse restaurant Wirtshaus am Tuxer Ferner

Wil je lekker eten en genieten van een prachtig uitzicht op de gletsjer? Bezoek dan het typische Oostenrijkse restaurant Wirtshaus am Tuxer Ferner. Buiten hebben zij een prachtig terras en binnen is typisch Oostenrijks ingericht. Bestel een heerlijke apfelstrüdel of kies voor een Wienerschnitzel mit Pommes. Daarvoor ben je in Oostenrijk toch!

2. Ga naar het natuurijspaleis

Wil jij ook wel eens zien hoeveel ijs er daadwerkelijk ligt op de Hintertuxer Gletscher. Bezoek dan eens het natuurijspaleis en laat je verassen door de glinsterende ijskirstallen, de bevroren watervallen, loop door een enorme gletsjerspleet en zie het gletsjermeer. Je kunt hier een twee uur durende rondleiding krijgen en bij interesse is het aan te raden warme kleding aan te trekken en schoenen met goede grip.

3. Das Alte Jochlhaus in Tux

Wil jij zien hoe de Oostenrijkers vroeger leefden? Eigenlijk heeft de tijd in Oostenrijk in de bergen altijd stil gestaan, want tradities blijven hier in stand. Zo kun je bij Das Alte JochlHaus goed zien hoe de Oostenrijkers vroeger en op dit moment leven. Het huis is meer dan 600 jaar oud en heeft vele boerenfamilies onderdak gegeven. Interesse om eens te kijken? Stuur een mail naar [email protected] en vraag naar de beschikbaarheid. 

Wat te doen op de Hintertuxer Gletscher in de zomer

Uiteraard moet je hier in de zomer ook langsgaan om lekker te skien of te snowboarden. Verlang jij in de zomermaanden ook naar sneeuw en pistes? De gletscher is 365 dagen per jaar geopend en is de perfecte plek om in de zomer even langs te gaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in