Nieuwsalert per mail ontvangen

Movie Monday: By Fair Means

We zijn er weer met een film, want het is maandag. Dit keer een productie vanuit Oostenrijk, met Nederlandse sterren. Ja je hoort het goed, Nederlanders in een freeridefilm. Begin deze maand ging de film in première tijdens het Freeride Film Festival in Innsbruck. Op 17 november tijdens de tweede show in Wenen werd de film uitgeroepen tot beste film van het festival. Dat wordt dus weer lunchen achter je beeldscherm, want vanaf vandaag is By Fair Means van de Gnarlberg Steinbocks gratis te bekijken op Vimeo.

In By Fair Means laten de Steinbocks zien hoezeer je kunt genieten van het freeriden en hoe groot hun liefde voor de bergen is. Ze pushen elkaar steeds weer naar een volgend level om nog moeilijkere lijnen te rijden. De complete film is geschoten in Arlberg, Oostenrijk en zonder sponsoring tot stand gekomen. Twee jaar van hun leven heeft de crew in de film gestoken, maar het resultaat mag er zijn.

De Gnarlberg Steinbocks is een internationaal gezelschap waar twee van Nederlands beste freeriders deel van uitmaken. We hebben het dan over Irian van Helfteren en Bas Elhorst. Beide heren leven voor de sport en zijn in de winter voornamelijk in de sneeuw te vinden. Irian is neemt dit jaar als eerste Nederlander ooit deel aan de Freeride World Tour, wat het niveau van de riders in de film aangeeft.

By Fair Means is gefilmd en bewerkt door Elmar Strotmann en duurt 28 minuten. Sit back, relax and enjoy!

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in