Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mondkapje met skihelm: een simpele en goedkope oplossing

Een mondkapje op en een skihelm de oplossing

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Deze winter is het in veel skiliften verplicht om een mondkapje te dragen, maar een mondkapje handig opdoen terwijl je een skihelm op hebt? Wij hebben een simpele én goedkope oplossing gevonden waardoor je je skihelm op kunt houden en binnen no time je mondkapje óók op hebt. Hoe? Heel simpel, je naait een knoopje aan het riempje van je skihelm en hierachter haak jet het elastiekje van je mondkapje. Op deze manier hoef je niet eerst je skihelm af te zetten of het kapje de hele dag onder je kin te houden terwijl je aan het skiën bent.

Er zijn inmiddels een aantal oplossingen voor het bevestigen van een mondkapje aan een skihelm, zoals speciale haakjes, verlengers of buffs met een FFP2-filter. Onze oplossing is goedkoop en snel, je hebt er alleen knoopjes en naald en draad voor nodig.

Het mondkapje zit snel en gemakkelijk wanneer je een knoopje op het bandje naait

Skihelm en mondkapje: onhandig?

Feit is dat we deze winter veelal met een mondkapje in de skilift zullen zitten. De Alpenbewoners zijn dit al een tijdje gewend en op de pistes zie je verschillende oplossingen voorbij komen. Sommigen doen eerst het mondkapje op, vervolgens de skihelm en als ze gaan skiën houden ze het kapje onder hun kin. Niet fijn voor je oren en bovendien is zo’n ‘kinluier’ niet heel cool. Anderen zag ik met een soort verlengers, waardoor het kapje achter de helm kon blijven of speciale haakjes om het kapje te verlengen. Wij waren dit weekend in Sölden en kregen van diverse kanten – zelfs van de locals – complimenten met onze eigen simpele uitvinding: gewoon een knoopje op je helm naaien!

Knoopje op skihelm voor bevestigen mondkapje

Al een tijdje zat ik te denken hoe je een mondkapje nou het handigst op doet wanneer je een skihelm op hebt. Tot ineens de ingeving kwam: het elastiekje moet gewoon ter hoogte van het oor op de helm. Deze kun je natuurlijk ook gewoon achter een knoopje van een centimeter of twee haken. Afhankelijk van de grootte van je hoofd en persoonlijke voorkeur, naai je de knoop op het eerste of tweede bandje dat langs de oren van je skihelm loopt. Zet je helm op en probeer daarna waar het knoopje voor jou het prettigst zit. Wil je zeker zijn dat je het knoopje niet snel verliest, gebruik dan ijzergaren, dat extra stevig is.

Als eerste in de lift

Afgelopen weekend zagen we veel mensen kijken: hoe krijgen zij zo snel dat kapje op. Terwijl zij hun helm afdeden om het kapje op te doen, haakten wij de FFP2-mondkap heel snel en gemakkelijk achter het knoopje. Het is wel handig om even je handschoenen uit te doen, dan is het net wat gemakkelijker om het elastiekje achter het knoopje te krijgen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in