Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Mogelijk alweer einde skiseizoen voor Winterberg

Wintersportredacteur

Sinds 9 maart is skiën weer mogelijk in Winterberg. Niemand had het meer verwacht, maar vanwege de lage zevendaagse incidentie gaf ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen uiteindelijk groen licht voor het openen van de skigebieden. Maar, nu het land voor de derde keer in lockdown gaat, vrezen de skiliftexploitanten dat het vanaf volgende week allemaal weer voorbij is.

Prima omstandigheden

Met strenge veiligheidsmaatregelen en een beperkt aantal bezoekers is skiën alweer een aantal weken mogelijk in het populairste skigebied van het Sauerland. Vooralsnog alleen voor de lokale bevolking, want ons reisadvies staat op oranje en Duitsland heeft strenge regels voor toeristen. De omstandigheden zijn prima: 14 van de in totaal 29 liften zijn in bedrijf en er ligt voldoende sneeuw om toch nog even lekker te kunnen skiën. Weliswaar in een verder groen landschap, maar je moet er iets voor over hebben.

Einde seizoen?

Dinsdag werd bekendgemaakt dat Duitsland opnieuw in strenge lockdown gaat tot in ieder geval 18 april. Veel van de eerder bekendgemaakte versoepelingen worden ingetrokken en in deelstaten met een zevendaagse incidentie hoger dan 100, treft men mogelijk nog strengere maatregelen. Hoewel Winterberg momenteel open is met een streng veiligheidsconcept, vreest iedereen dat de liften maandag weer worden stilgelegd en dat het skiseizoen dan echt officieel voorbij is. Laten we maar heel hard hopen dat dit niet het geval is!

Modelregio Winterberg

Winterberg heeft de veiligheidsconcepten tot in de puntjes kunnen uitwerken en streeft ernaar om in de toekomst een modelregio voor gecontroleerd toerisme onder coronavoorwaarden te kunnen zijn. Zo is er onder andere een nieuw centrum voor sneltests en een informatiecentrum geopend. Verder is er een speciaal systeem met parkeerbeheer en verkeerslichten ontwikkeld, om de bezoekersstroom te kunnen beheren en controleren. Burgermeester Michael Beckmann heeft alles persoonlijk met de minister van Economische Zaken, Andreas Pinkwart, besproken en die is erg positief over de plannen. Er klinken momenteel goede signalen uit Düsseldorf.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in