Nieuwsalert per mail ontvangen

Meter sneeuw voor Italiaanse skigebieden

Wintersportredacteur

In Frankrijk, Zwitserland in Oostenrijk is het rustig met de sneeuwval op het moment, maar als je even naar Italië kijkt is het verre van rustig. Hier komt me toch een bak sneeuw naar beneden! 

Dat het in de bekendste wintersportlanden niet zo hard sneeuwt zegt niets over het weer in de bergregio’s daaromheen. Dat blijkt maar weer, want deze week gaat het los in Italië, maar bijvoorbeeld ook in Kroatië en Slovenië.

Noordwesten

Vooral in de skiregio’s in het noordwesten van Italië wordt het erg wit. Als Nederlanders gaan we veelal naar Zuid-Tirol op wintersport als we het hebben over skiën in Italië, maar er is veel meer dat het land aan skiregio’s te bieden heeft. Die regio’s liggen iets verder naar beneden. Zo liggen er tegen de Franse Alpen aan veel Italiaanse skigebieden, maar ook in de Appenijnen kan er geskied worden. Eigenlijk liggen er door heel de Appenijnen heen skigebieden, tot in het zuiden van Italië. Voornamelijk in het noorden van de Appenijnen komt er echt veel sneeuw naar beneden de komende vier dagen.

Wat is veel sneeuw?

Nu vraag je jezelf natuurlijk af: wat is veel? Daarom hebben we weer een kort overzicht gemaakt van de sneeuwval. Hieronder enkele gebieden waar het lekker gaat sneeuwen tot en met zaterdag.

Skigebied Sneeuwval in cm
Italië
Prato Nevoso 110
Garessio – Colle di Casotto 75
Prali 70
Limone Piemonte 100
Monte Cimone / Sestola 105
Abetone – Val di Luce 50
Corno alle Scale 75
Entracque – Monte Viver 65

Niet getreurd

Ga je nou niet naar Italië? Niet getreurd. De sneeuwcondities zijn eigenlijk in de hele Alpen top en de koude temperatuur zorgt ervoor dat de sneeuw nog even heerlijk blijft liggen. Geniet van de voorjaarsvakantie komende week!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in