Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meerdere skigebieden dicht vandaag of open met aangepaste openingstijden

skigebied gesloten in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren werden er al enkele wijzigingen qua openingstijden gemeld vanuit de skigebieden, vandaag is dat nog extremer. Veel skigebieden openen vandaag niet of aangepast vanwege de storm in de Alpen. De hoge windsnelheden, lawinekansen en winterse buien zorgen voor te gevaarlijke situaties in de bergen.

Storm Zoltan gearriveerd

Zoals al voorspeld, is storm Zoltan gisterenavond en vannacht aangekomen in de wintersportlanden. De storm treft onder andere Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen. Wat je kunt verwachten? Windstoten vanuit noordwestelijke richting, met snelheden van 100 tot 150 km/u. In de bergen waarschuwen de weerdiensten voor zwaar weer. Verschillende skigebieden laten vandaag weten dat de openingstijden aangepast zijn. Er zijn zelfs gebieden die de hele dag gesloten blijven. Houd de websites van de skigebieden in de gaten voor alle actuele informatie. Waar er onder andere wijzigingen doorgevoerd zijn?

››› Meer informatie over de storm!

Silvretta Arena Ischgl/Samnaun gesloten

De beelden van vanochtend laten zien waarom er geen faciliteiten openen vandaag in de Silvretta Arena. De wind raast over de pistes en het sneeuwt hard.

Ook beperkingen qua faciliteiten in de SkiWelt

In SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zijn er ook een aantal wijzigingen. SkiWelt Söll, Hopfgarten, Itter, Scheffau en Brixen blijven helemaal gesloten vandaag. In Ellmau draaien alleen de liften in het dorp. Houdt er rekening mee dat deze wijzigingen waarschijnlijk ook morgen van kracht zijn in dit skigebied.

KitzSki beperkt geopend

In KitzSki zijn vandaag alleen een paar liften geopend. Je kunt wel gebruikmaken van de Ganslern en beginnerslift in het dal. Verder zijn alle andere faciliteiten gesloten.

Ook wijzigingen qua openingstijden in onder andere:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in