Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meerdere gletsjerskigebieden stellen seizoensstart uit

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er is al wat sneeuw gevallen de afgelopen weken, maar voor een meerdere gletsjerskigebieden is het nog niet genoeg om de eerste pistes te kunnen openen. Voor komend weekend stonden er weer een aantal seizoensopeningen op de planning, maar helaas zijn er meerdere uitgesteld. Het seizoen op onder andere de Kitzsteinhorn en Mölltaler Gletscher zou van start gaan, maar nu is de start verplaatst naar begin november.

Nog erg vroeg in het seizoen…

De skigebieden willen elk jaar zo vroeg mogelijk openen om herfstskiën mogelijk te maken. Mits de sneeuwcondities dat toelaten natuurlijk. Helaas is het op dit moment veel te warm voor de tijd van het jaar. In september was het zelfs bovengemiddeld warm. Er is wel al wat sneeuw gevallen, maar vooral op grote hoogte en de hoeveelheden zijn minimaal. Bovendien kunnen de sneeuwkanonnen nog niet volop draaien, omdat het vaak nog veel te warm is. De sneeuwcondities laten skiën nog niet toe, waardoor meerdere gletsjerskigebieden de start van het skiseizoen moeten uitstellen. De afgelopen jaren daalde de temperatuur sneller in de herfst en kon je in september en oktober al skiën in meerdere skigebieden. Nu is het net even anders en gooit het milde weer roet in het eten.

Nieuwe startdatum Kitzsteinhorn

Aanvankelijk stond de openingsdatum van het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn voor midden oktober op de planning. Inmiddels is de startdatum al twee keer verzet. De sneeuwcondities laten skiën en snowboarden nog niet toe. In ORF reageert de directeur van de Bergbahnen op de wijziging: “De warme temperaturen van de afgelopen tijd en het gebrek aan neerslag hebben ons tot dit besluit gebracht. We willen pas echt starten als de externe omstandigheden het toelaten.” De nieuwe startdatum voor de Kitzsteinhorn is 3 november.

De Nederlandse skilerarenopleider Snowlife begint dit weekend met de eerste opleiding tot skileraar. Aanvankelijk stond deze gepland op de Kitzsteinhorn. Gelukkig kon alles op het laatste moment verplaatst worden naar het gletsjerskigebied van Sölden. In Sölden is het nu ruim een week mogelijk om te skiën. Aankomend weekend vindt hier de start van het World Cup seizoen plaats met twee wedstrijden.

Meerdere skigebieden stellen seizoensstart uit

Ook op de Mölltaler Gletscher en in Sulden am Ortler zou skiseizoen 2023/2024 dit weekend van start gaan, maar ook hier is voor uitstel gekozen. Voor de Mölltaler Gletscher staat nog geen nieuwe datum vast. In Sulden am Ortler begin het seizoen bij goede omstandigheden op 4 november. Veel skigebieden hebben de start van het seizoen gepland begin november. De pistes hebben nog een klein zetje nodig, maar met de huidige lage temperaturen en voorspelde sneeuw zou het zomaar kunnen dat we over een paar weken in veel meer skigebieden kunnen afdalen. Wij kijken er al naar uit!

We houden alle wijzigingen qua openingsdata van de skigebieden bij in een apart blog. Deze wordt aangepast zodra er wijzigingen bekend zijn. Check hier de actuele data!

Hier kun je nu al skiën

De start voor het skigebied Arosa Lenzerheide staat wel nog voor aankomend weekend op het programma. Deze is nog niet uitgesteld en gaat volgens de website gewoon nog door. Verder kun je al afdalen in de volgende skigebieden:

Bekijk ook: Webcams uit de Alpen: het wordt steeds witter in de skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in