Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De comeback van Marcel Hirscher krijgt steeds meer vorm

© Markus Berger / Red Bull Content Pool

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Sinds de bekendmaking dat skilegende Marcel Hischer weer professioneel gaat skiën is er veel gebeurd. Zijn terugkeer, niet voor Oostenrijk maar voor Nederland, maakt veel los. Inmiddels is er meer duidelijkheid over zijn plan voor het komende wedstrijdjaar. In dit artikel praten we je bij.

Comeback Marcel Hischer

Het plan rondom de comeback van Marcel Hirscher krijgt steeds meer vorm. Daarbij staan de wereldbekerwedstrijden centraal, zodat de skilegende in 2025 mee kan doen aan het WK alpineskiën in Saalbach. Nog veel dingen zijn onduidelijk, maar voor nu lijkt het erop dat Hirscher een persoonlijk team van zo’n zeven mensen om zich heen krijgt. In de Tiroler Tageszeitung wordt geschreven over onder andere drie trainers, een fysiotherapeut en conditietrainer. Daarbij krijgt de vader van Marcel ook weer een rol in het team. Net als tijdens Hirscher zijn vorige topsportcarrière zal hij hem ondersteunen.

Geen samenwerkingen met andere skiërs

De topskiër Henrik Kristoffersen is onderdeel van het skiteam van Van Deer (het skimerk van Marcel Hirscher). Van samenwerkingen met onder andere deze topsporter lijkt op dit moment geen sprake. Patrick Riml, die bij Red Bull de atleten vertegenwoordigt, zegt hierover: “Iedere sporter heeft zijn eigen team, gezamenlijke trainingen kunnen af en toe plaatsvinden. Maar, over het algemeen is het ieder voor zich.” Dit is interessant want in het team van bijvoorbeeld Kristoffersen zitten nu veel mensen die zich een aantal jaar geleden voor Hirscher hebben ingezet.

Trainingen

Er wordt ook al gewerkt aan een uitgebreid trainingsplan voor de Oostenrijker. Waarschijnlijk reist hij naar Nieuw-Zeeland af om daar in de sneeuw te kunnen trainen. Deze plannen staan nog niet helemaal vast.

Reactie van Marcel Hirscher

Op Instagram reageert Marcel ook op alle berichten. Hij vertelt over zijn passie voor het skiën en dat dat de reden is waarom hij weer professioneel gaat skiën. Hij heeft gekozen voor een carrière via de Nederlandse Skivereniging omdat dit de terugkeer in de wedstrijdwereld vereenvoudigd. Ook wil hij met deze keuze ervoor zorgen dat de jonge Oostenrijkse wedstrijdskiërs niets moeten inleveren in verband met zijn comeback. Daarbij gaat het om trainers, startplekken en andere faciliteiten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in