Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reanimatie op de Mölltaler Gletscher na lawine

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisterochtend kwam er een lawine op de Mölltaler Gletscher naar beneden waardoor een wintersporter gegrepen werd. De 51-jarige man werd volledig begraven onder de sneeuw. De reddingsmedewerkers hebben hem gevonden, gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht.

Lawine op de Mölltaler Gletscher

De sneeuw begon gisteren te schuiven in het vrije terrein op de Mölltaler Gletscher. Een 51-jarige man en zijn vriend maakten gisterochtend meerdere afdalingen in de verse sneeuw. Nadat de beiden al twee afdalingen samen gemaakt hadden, stopte de één en ging de andere nog alleen verder. Tijdens deze derde afdaling werd de lawine getriggerd. De sneeuw kwam los op ongeveer 2850 meter en begon te schuiven. Waarschijnlijk was de wintersporter zelf de oorzaak van deze lawine van ongeveer 150 bij 50 meter.

Meegetrokken door de sneeuw

De man werd meters meegesleurd. Hij kwam zo’n 1,5 meter onder de sneeuw te liggen. De andere wintersporter zag de lawine en startte de reddingsketen. Na 15-30 minuten werd de 51-jarige gelokaliseerd. Hij moest gereanimeerd worden en werd uiteindelijk met de noodhelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Er kwamen ongeveer 25 reddingsmedewerkers in actie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in