Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meerdere ernstige ski-ongelukken afgelopen weekend

Banaan ongeluk piste

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend hebben er meerdere ernstige ski-ongelukken plaatsgevonden. Veel mensen in Oostenrijk, Italië en Duitsland genoten van een lang weekend vrij vanwege de officiële feestdag ‘Maria Empfängnis’, maar dat verliep niet voor iedereen positief. Meerdere skiërs botsten op elkaar en ook kwam een freerider deels in een lawine terecht.

Botsing op de piste in Katschberg

In Aineck am Katschberg (Lungau) zijn een skiër en een snowboarder afgelopen zondag met elkaar in botsing gekomen. Een 34-jarige snowboarder uit Nederland en 58-jarige local daalden in rap tempo af naar beneden, maar botsten halverwege de piste tegen elkaar op. Beide heren liepen bij daarbij ernstig beenletsel op en zijn naar het ziekenhuis in Tamsweg (Lungau) gebracht. Hoe het nu met ze gaat, is niet bekend.

Botsing tussen twee tieners in Obertauern

Ook in Obertauern vond er afgelopen weekend een nare botsing plaats. Een meisje van 14 knalde zaterdagmiddag op een meisje van 17. De jongste raakte daarbij zwaargewond aan haar schouder. De tiener werd per sneeuwscooter naar het dalstation gebracht en overgedragen aan een lokale arts. De twee meiden droegen allebei een helm en rugprotector.

41-jarige freerider in een lawine in Sölden

Een 41-jarige freerider uit Tsjechië heeft afgelopen zondag ontzettend veel geluk gehad. De skiër verliet in z’n eentje rond 13.30 uur het beveiligde terrein voor een afdaling in de diepe sneeuw. Op een steile, gedeeltelijk rotsachtige, zuidoostelijke helling ontstond een lawine van ruim 15 meter breed en 45 meter lang. De Tsjech werd zo’n 20 meter meegesleurd door de sneeuwmassa’s en raakte uiteindelijk tot zijn middel begraven. Gelukkig bleef hij ongedeerd en kon de man zichzelf snel bevrijden.

Hulpdiensten rukken zondag meer dan 30 keer uit in Italië

Op de Italiaanse pistes was het de afgelopen dagen flink drukker en dat is te merken aan het aantal ongevallen. Hulpdiensten moesten op zondag zo’n 30 keer uitrukken voor reddingsoperaties. Twee daarvan waren ernstig. In Tre Valli di Falcade, in het San Pellegrino/Valles gebied, zijn een 53-jarige man en een 23-jarige vrouw gewond geraakt. Of het om een botsing gaat, is op dit moment nog niet bekend. Het tweede ernstige ongeval vond rond 12.00 uur plaats in Paganella. Een 53-jarige man raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Cles gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in