Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Meer dan een meter sneeuw onderweg naar de Alpen

Wintersportredacteur

Lente, wat is dat? In de Alpen hebben ze op dit moment geen idee. Het is even zonnig geweest, maar nu is het wederom gedaan met de pret. Er viel niet alleen vannacht en gisteren veel neerslag, ook vandaag gaat het los. Dat betekent dat boven de 2000 meter hoogte meer dan 1 meter sneeuw kan gaan vallen. Bizar!

Extreem veel neerslag

Gisteren was het al behoorlijk regenachtig in Oostenrijk, vandaag wordt dat zeker niet beter. Verschillende nieuws- en weerwebsites, waaronder TT.com en HLN.be, melden dat er meer dan 100 liter water per vierkante meter gaat vallen.

 

De extreme neerslaghoeveelheden zijn te danken aan een lagedrukgebied dat vanuit Duitsland tegen de noordkant van de Alpen aanduwt. Vooral Oostenrijk en Zuid-Duitsland krijgen het hierdoor zwaar te verduren. De regen kan in combinatie met de hoeveelheden sneeuw die nog op de bergen liggen, zorgen voor modderstromen en andere narigheid. De sneeuwvalgrens ligt rond de 2000 meter. De extreme neerslag die in de dalen als regen valt, valt bovenop de berg als sneeuw. Lokaal is meer dan 100 cm sneeuw mogelijk.

Verwachte sneeuwval in centimeters

Bijna alle skigebieden zijn inmiddels gesloten, toch hebben we hieronder nog even een lijstje gemaakt met de verwachte sneeuwval in centimeters. Ongelofelijk gewoon!

SkigebiedVerwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Ischgl145
Ski Arlberg180
Kühtai131
Sölden140
Hintertuxer Gletscher149
Duitsland
Zugspitze57
Italië
Livigno71
Sulden am Ortler86
Zwitzerland
Davos205
Arosa120

Na woensdag wordt het beter

Gelukkig is de ongein niet van lange duur. Na woensdag trekken de regenwolken langzaam weg en klaart het iets op. De temperatuur schiet dan ook meteen richting de 19 graden. Het weekend ziet er helaas wederom regenachtig uit.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in