Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Matterhorn-Express in Zermatt krijgt gloednieuwe look

De nieuwe cabines van de Matterhorn Express in Zermatt

© Zermatt Bergbahnen AG

Wintersportredacteur

Wie weleens geskied heeft in Zermatt, kent de bakjes van de Matterhorn-Express maar al te goed. De 4-persoonsgondel brengt je vanuit dorp het skigebied in en gaat al even mee. Volgend skiseizoen zal die ervaring echter anders zijn. De Matterhorn-Express in Zermatt heeft namelijk nieuwe cabines en daarmee een gloednieuwe look. Vanaf vandaag worden de eerste ritjes in de nieuwe bakjes gemaakt.

De Matterhorn-Express in Zermatt

De 4-persoons gondel Matterhorn-Express vertrekt direct vanuit het dorp naar het skigebied. De rit gaat over het traject Zermatt – Furi – Schwarzsee – Trockener Steg, van 1638 meter hoogte naar 1871 meter hoogte. De lift is al een tijdje in gebruik: sinds 2002 vervoert de gondel wintersporters naar de Trockener Steg. Hoewel de fundering van de kabelbaan blijft staan, heeft de lift in het Zwitserse Zermatt vanaf nu toch een hele nieuwe uitstraling.

Lees ook: Zermatt vervangt 80-persoons Zermatt-Furi gondel voor nieuwe 100-persoons variant

De oude Matterhorn Express in Zermatt
De oude cabines van de Matterhorn Express. © Skiinformatie.nl

Nieuwe cabines voor de Matterhorn-Express

Afgelopen weken zijn ze hard bezig geweest in Zermatt om de Matterhorn-Express van een spiksplinternieuwe look te voorzien. De 154 oude bakjes die ruim 20 jaar geleden in dienst zijn getreden, zijn vervangen door 260 nieuwe cabines van het type ‘Omega 4’ op het hele traject. De nieuwe cabines moeten voor een stuk meer comfort zorgen en geven daarnaast, zoals je kunt zien op de foto, een veel luxere uitstraling! Vanaf vandaag, 18 juni, wordt de gondel opnieuw in gebruik genomen en kun je nu in een nieuwe cabine van het uitzicht op de Matterhorn genieten.

Nieuwe look voor de Matterhorn Express in Zermatt
De nieuwe look van de Matterhorn Express is een stuk luxer! © Zermatt Bergbahnen AG

Vanuit Zermatt naar een wintersportparadijs

Een wintersport in Zermatt draait voor een groot deel om de iconische berg Matterhorn, maar niet alleen maar. Zermatt biedt toegang tot een waar wintersportparadijs. Met ruim 360 kilometer aan pistes gelegen tussen Zermatt en het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournenche, kun je hier volop skiën en snowboarden. Dankzij de vele drie- en vierduizenders kun je bovendien in het Matterhorn Glacier Paradise het hele jaar rond wintersporten. Naast de geweldige wintersportmogelijkheden, is ook het dorp zelf een topbestemming. Het sfeervolle dorp biedt mooie accommodaties, gezellige restaurants, leuke winkels en heeft een sportief karakter.

Ook interessant: Een vierduizender beklimmen met de 100% Women Peak Challenge in Zermatt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in