Nieuwsalert per mail ontvangen

Man zet collectie ski’s in om lening te krijgen bij de bank

Voor een lening bij de bank moet je aantonen dat je die lening kunt terugbetalen. Maar wat doe je als de bank vindt dat je de lening niet waard bent? Dan laat je gewoon zien hoeveel geld je wel niet aan je ski’s hebt uitgegeven en dat je dus echt wel geld te besteden hebt.

Geen hypotheek

Begin deze maand ging een man naar de Rocky Mountains International Bank, omdat hij een hypotheek wilde krijgen voor een stacaravan met 1 slaapkamer en 1 badkamer. Echter vond de bank zijn financiële vooruitzichten niet goed genoeg om hem deze te kunnen verstrekken.

Skicollectie

Wat de bank alleen niet had voorzien was dat de man een verzamelaar was en voor deze stacaravan alles in de strijd wilde gooien. Daarom liep de man op 2e kerstdag opnieuw de bank binnen en dit keer nam hij een winkelwagen vol met gebruikte ski’s mee die volgens hem onbetaalbaar waren geweest en op zijn minst $7,000 dollar waard waren. Hier dacht de bank echter anders over.

De bank gaf namelijk niks om de skicollectie van de man die de Volkl White Wizards en de limited edition Salomon X-Mountain bevatte. Verder liet de bank weten de poging van deze meneer te waarderen, maar dat zij geen gebruikte ski’s kunnen accepteren als onderpand voor een lening. De man moest dan ook de bank zonder hypotheek verlaten, zijn ski’s kon hij uiteraard wel weer meenemen.

Helaas, wel leuk geprobeerd!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in