Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man rijdt skipiste op met auto

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 21-jarige man in het wintersportdorpje Zürs am Arlberg met zijn auto de piste op gereden. Alsof de pistes niet al genoeg te lijden hadden…

Met de auto de piste op

De man reed kort na middernacht samen met een 19-jarige bijrijder in de richting van de dorpscentrum van Zürs, waar hij in de buurt van het Trittkopf dalstation met zijn auto op de piste reed en daar niet meer wegkwam. Niet slim natuurlijk, maar wat daarna gebeurde verdient ook niet de schoonheidsprijs.

Agressie tegen de politie

De actie van de bestuurder werd opgemerkt door anderen, die de politie op de hoogte stelden van het voorval. De politie was snel ter plekke en trof daar volgens hen twee duidelijk beschonken mannen aan. De agenten wilden graag een alcoholtest bij de bestuurder van de auto afnemen, maar dat weigerde hij. Zowel de bestuurder als de bijrijder gedroegen zich volgens het politiebericht naar verloop van tijd steeds agressiever en slingerden beledigende woorden naar de agenten. Reden genoeg om de mannen mee te nemen naar het bureau.

Geweld tegen politie(auto)

In de politieauto werden de mannen niet rustiger. Een van de mannen wist tijdens de rit een politie te schoppen, de ander beschadigde door het schoppen de politieauto. Dit verhaal krijgt dus nog een staartje.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in