Nieuwsalert per mail ontvangen

© Chris Whatford

Man maakt eigen piste met koelboxen vol sneeuw

Wintersportredacteur

Het is hartje zomer en dat is voor de diehard wintersportfan behoorlijk balen. Het skiseizoen is voorbij en de overgebleven restjes sneeuw smelten langzaam weg. Natuurlijk kun je een bezoekje brengen aan een zomerskigebied of een exotische wintersportbestemming, maar je kunt ook gewoon je eigen skigebied creëeren. Het enige dat je daarvoor nodig hebt zijn die overgebleven restjes sneeuw, een pick-up en een paar koelboxen.

Koelboxen vol sneeuw

Skiër Chris Whatford baalt er ook enorm van dat het skiseizoen weer voorbij is. Maar daar waar problemen zijn, zijn gelukkig ook altijd oplossingen. Hij is samen met een vriend de bergen in getrokken en heeft een aantal koelboxen gevuld met sneeuw. Daarmee heeft hij vervolgens zijn eigen ‘piste’ gecreëerd.

 

Verlening van het skiseizoen

Chris heeft er van alles aan gedaan om z’n eigen skiseizoen te verlengen. Als je de video hieronder bekijkt, zie je dat het hem aardig goed gelukt is. Af en toe heeft hij de hulp van z’n maatje met pick-up nodig, maar over het algemeen gaat het hem prima af.

IRON MOUNTAIN // Whatford from MOMENT on Vimeo.

Zomerskiën in Saalbach-Hinterglemm

Toch heb je echt niet altijd sneeuw nodig om te gaan skiën in de zomer. Dat bewijst Yannick Gall in onderstaand artikel. Hij laat zien dat je ook prima van een echte groene piste af kunt dalen.

VIDEO: Skiën in de zomer in Saalbach Hinterglemm

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in