Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man bekladt gondel met stift en moet nu 3100 euro betalen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het bekladden van een gondel in Val di Fassa is een 30-jarige snowboarder duur komen te staan. Om precies te zijn kost dit hem 3100 euro. De man is opgespoord met videobeelden en heeft zijn daad van vandalisme bekend.

Slechte camouflage

De toerist in kwestie vond het nodig om een cabine van de Ciampac gondellift in Val di Fassa met viltstift te bekladden. Toen een medewerker van het skigebied de 20 centimeter grote tekening zag, besloot hij middels videobeelden te achterhalen welke passagier zo brutaal was geweest om ‘zijn’ lift onder te kliederen. Het kostte even, maar uiteindelijk ging hij op zoek naar twee personen. Een van de personen droeg een vrij onherkenbaar pak, maar de ander een opvallend camouflagepak met onmiskenbare kleuren.

Snowboarder opgespoord

De beelden werden gedeeld en uiteindelijk werd de snowboarder herkend door de collega’s van de liftmedewerker. De politie werd erbij gehaald en die kon een bekentenis van de jongen lospeuteren. Ook vonden ze een zwarte stift in zijn rugtas, dus toen was het cirkeltje rond.

Dure tekening

De tekening was een dure voor de man, want het skigebied moet een speciale glascoating voor de gondel bestellen. Die moet uit Zwitserland komen en daar hangt een kostenplaatje aan van € 3100,- euro. Die heeft hij overigens wel beloofd om te vergoeden. Het skigebied besloot daarop geen verdere juridische stappen te nemen en is tevreden over deze oplossing.

Mocht jij ooit nog bedenken dat het leuk is om wat in een gondel te tekenen of op te plakken, weet dan dat je risico loopt. En het lijkt ons sowieso een beter idee om het niet te doen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in