Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Made in Holland: de onbreekbare magnetische skibril

Wintersportredacteur

Snel en makkelijk je lenzen verwisselen en niet elk jaar een nieuwe skibril hoeven aanschaffen. Twee belangrijke onderscheidende elementen waar het Nederlandse skibrillenmerk Blueprint zich op focust. Met het Kickstarter project voor de Blueprint BSG2 hoopte het bedrijf genoeg geld binnen te halen om de goggle een succesvolle start te kunnen geven. 

Het idee is ontstaan vanuit grote irritaties tijdens de wintersportvakanties. De ontwikkelaars vonden het nutteloos om elk winterseizoen nieuwe goggles aan te schaffen, omdat de band verrekt was of dat er een grote kras op het scherm zat. Het product dat zij nu ontwikkeld hebben tackelt al deze problemen. Zo kun je binnen no-time de lenzen verwisselen en kun je gemakkelijk een nieuwe band bevestigen als deze aan vervanging toe is.

Magnetische lenzen:
Is het mistig, schijnt de zon of zitten de weersomstandigheden precies tussen deze twee in? Het maakt niet uit met de Blueprint skibril, want de magnetische lenzen kunnen binnen 2 seconden verwisseld worden. 

Blueprint BSG2

Elastische band
Ook de elastische band kan makkelijk en snel vervangen worden. Na een intensief winterseizoen zijn deze vaak uitgerekt en aan vervanging toe. Hier hebben de ontwikkelaars ook aan gedacht, want zij bieden verschillende soorten elastische banden aan die makkelijk en snel te bevestigen zijn.

Frame
Het frame van de skibril is van een bijzonder plasticsoort gemaakt dat volgens de makers niet kapot te krijgen is. En dat is toch wel belangrijk, want onderuit gaan doe je gegarandeerd op wintersport. Onbreekbare frames zijn overigens niet nieuw. Gloryfy maakt al veel langer onbreekbare skibrillen.

Kickstarter
De campagne is nog 22 dagen online op Kickstarter en heeft nu al ruim $ 40.000,- binnen gehaald. Geweldig nieuws, want hun doel stond op $ 15.800,-. Je kunt nog mee investeren als jij er net zoveel kansen inziet als de ontwikkelaars. Bekijk de onderstaande video en zie wat er allemaal mogelijk is met de innovatieve skibril. Iets voor jou?

Laten we hopen dat de Nederlanders achter dit product er een groot succes van gaan maken. Een typisch Nederland product dat de wintersportbranche op zijn kop gaat zetten. Klinkt gaaf toch?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in