Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Apple lanceert luxe skibril: filmpje kijken tijdens je afdaling kan gewoon

© Apple

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Apple heeft gisteren de Vision Pro geïntroduceerd. En die doet ons verdacht veel denken aan een skibril. Kun je hem ook als zodanig gebruiken? Dat is vast niet de bedoeling, maar het apparaat geeft je wel de mogelijkheid om tijdens je afdaling te genieten van je favoriete Netflix serie. En die meeting die je echt niet kan missen? Die doe je gewoon in de skilift. Dus wat let je komende wintersport?

De Vision Pro van Apple

Het nieuwe apparaat van Apple heeft de naam Vision Pro. Het is een apparaat waarbij virtual reality (VR) en augumented reality (AR) gecombineerd worden. Wat je hiermee kunt? Als je de bril opzet dan kom je terecht in het menu dat je kent van alle Apple apparaten, maar op de achtergrond blijf je de normale omgeving zien. In de headset kun je allerlei verschillende toepassingen starten, van films tot diverse apps. Het is eigenlijk een laptop, telefoon en televisie in één.

De nieuwste snufjes

Met de nieuwste technologieën zijn er allerlei snufjes in het apparaat verwerkt. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen die de Vision Pro niet op hebben zien waar de persoon met de bril op zich op focust. Heb je de bril op, dan kun je navigeren met je ogen, stem of handen, ook kun je er een toetsenbord op aansluiten. Wil je studeren, film kijken of werken combineren met de leukste bezigheid die er is in de sneeuw? Of gewoon vanuit thuis het idee hebben dat je in de Alpen bent?

Toch hebben we sterk het idee dat de bril niet ideaal is voor de wintersport. Voorlopig heeft Apple namelijk nog niets gezegd over de UV-bescherming en hoe goed het artikel bestand is tegen onze zweetdruppels op de zwarte piste 😉.

Wat ga jij doen tijdens het skiën? (© Apple)

Geen gunstig prijskaartje

De afgelopen zeven jaar werkte Apple al aan dit product. Je kunt je dus wel voorstellen dat er een aardig prijskaartje aan de Vision Pro hangt. Je betaalt maar liefst 3500 dollar voor het apparaat (omgerekend is dit € 3276,70). Vanaf begin volgend jaar is de Vision Pro te koop, in eerste instantie alleen in de VS.

Innovatieve optie op de bestaande VR-bril

Apple is niet de eerste techreus die zo’n soort VR-bril op de markt brengt. Meta domineert deze markt al een aantal jaar. Toch is de Vision Pro van Apple innovatief in vergelijking tot de bestaande modellen. Dit geldt niet alleen voor de technologie in het apparaat, maar ook de look. Apple wil overigens niet dat dit een product voor de massa wordt, eerst moeten ontwikkelaars ervan overtuigd worden dat de Vision Pro het volgende ‘grote’ apparaat wordt. Op deze manier worden er eerst meer apps ontwikkelt die geschikt zijn voor de innovatieve bril, daarna wordt het product ook interessant voor de massa.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in