Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: verse sneeuw op Hintertuxer Gletscher

© Snowlife

Wintersportredacteur

In delen van de Alpen sneeuwt het, zoals je vanochtend al hebt kunnen lezen in onze webcamupdate. Dat is ook het geval op de Hintertuxer Gletscher en daar hebben we wat beelden van dankzij Snowlife Skileraren opleidingen, die daar op dit moment een opleiding tot skileraar organiseert.

Klein laagje verse sneeuw

Vanochtend zagen we op enkele webcams een klein laagje verse sneeuw. Boven de 2000 meter kan het lokaal namelijk sneeuwen. En alhoewel het zomer is, gaat ons wintersporthart daar toch sneller van kloppen. Helemaal als je dan beelden live doorkrijgt vanaf de gletsjer waar je zelf ook regelmatig komt voor een afdaling.

Opleiding in de sneeuw

Vanochtend skiën de skileraren in wording, die hun opleiding bij Snowlife genieten op het moment, in een vers laagje sneeuw. Dat is natuurlijk genieten, maar ook erg goed voor de techniek. Want een vers laagje sneeuw betekent na een paar uur ook uitdagende pistecondities. Een impressie van de opleiding in de sneeuw vandaag zie je in de video hieronder. Dank voor de beelden Tjerk!

Beter weer op komst

De sneeuw vandaag is natuurlijk lekker, maar gaat gepaard met een flink windje. Erg lekker is het dus niet. Op het hoogste punt in het skigebied (3250 meter) is het nu 4,1 graden onder nul. Later vandaag kan de zon zich nog laten zien en voor morgen en overmorgen staat er nog meer zon op het programma. Voor nu genieten we nog even van de korte winterinval.

Lekker winters bij het bergstation van de Gletscherbus 3
Wanneer staan jouw ski’s weer in de sneeuw?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in