Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: skiën in het grensoverschrijdende Steinplatte-Winklmoosalm

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Steinplatte-Winklmoosalm is een nog niet al te bekend skigebied onder Nederlanders in Oostenrijk. In de kerstvakantie heb ik ervoor gekozen om nieuwe skibestemmingen in de regio rondom Salzburg te ontdekken tijdens mijn tripje in de sneeuw. Vandaag zijn we in het grensoverschrijdende Steinplatte-Winklmoosalm op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland, vlak bij het punt waar Tirol, Salzburg en Beieren aan elkaar grenzen. Dit is mijn live-update uit het skigebied (natuurlijk aangevuld met heerlijke sneeuwplaatjes)!

Wintersport in Steinplatte-Winklmoosalm

Een wintersport in skigebied Steinplatte-Winklmoosalm betekent skiën in twee landen. Dit grensoverschrijdende gebied heeft niet alleen pistes in Duitsland, maar ook in Oostenrijk. Die bevinden zich allemaal op en rondom de 1860 meter hoge Steinplatte. Vanuit het Duitse Reit im Winkl en het Oostenrijkse Waidring heb je toegang tot 42 kilometer aan pistes. Het gebied is niet bijzonder ingewikkeld en vooral perfect voor families en beginners. Rood en blauw is zo’n beetje eerlijk verdeeld en er zijn enkel twee zwarte pistes. Eén van de hoogtepunten is de 12 kilometer lange dalafdaling over de Winklmoosalm naar Duitsland. Verder vind je hier snowpark Steinplatte, kun je het uitzichtsplatform bezoeken en zijn er allerlei leuke berghutten.

Zo is het vandaag op de piste

Het skigebied op dit bijzondere plateau bij de Steinplatte is heerlijk overzichtelijk en knus. Ook vandaag in de kerstvakantie zijn er geen enorm lange wachtrijen bij de liften. Voor gevorderde skiërs is het een heerlijk gebied om te ontdekken in een dagje! Het allerfijnste is dat er zelfs in de vakantie geen drukte is op de piste. We hebben vandaag een topdag, met amper wolken en volop zon. Genieten even mee!

Ook interessant: Sportevents van wereldklasse in het PillerseeTal (regio waar Steinplatte in ligt) deze winter

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in