Nieuwsalert per mail ontvangen

LIVE: Sneeuw in hogergelegen dorpen in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Niet alleen in Frankrijk is het begonnen te sneeuwen, ook in Oostenrijk is dit het geval. Eerder vandaag sneeuwde het al op de bergtoppen, maar nu sneeuwt het ook in sommige dorpen zoals Königsleiten en Obergurgl.

Zakkende sneeuwgrens

De sneeuwgrens begon vandaag zeer hoog, maar is ondertussen gezakt naar zo’n 1.500 meter. Dat betekent dat het in steeds meer dorpen ook gaan sneeuwen. En daar zaten we natuurlijk op te wachten, want we waren wel klaar met die regen. De eerste beelden van de sneeuwval hebben we even achter elkaar gezet. De beelden hieronder komen uit Königsleiten, dat op 1.600 meter hoogte ligt.

Königsleiten

Het dorpje Königsleiten is zeer geliefd bij Nederlanders, evenals het buurdorp Wald. Het maakt deel uit van het skigebied Zillertal Arena en geeft je toegang tot de 143 pistekilometer die het gebied rijk is. Meerdere chalets, hotels en appartementen in het dorpen liggen direct aan of in de directe omgeving van de piste. Ski in, ski out is hier dus perfect mogelijk.

Meer info over Königsleiten

Opening skigebied en nieuwe lift

De Zillertal Arena is op dit moment gedeeltelijk geopend, de pistes in Königsleiten nog niet. Verwacht wordt dat vrijdag pistes in Königsleiten openen. En met die opening opent waarschijnlijk ook de nieuwe Larmachlift voor het eerst z’n deuren. Wij kunnen niet wachten om het eerste ritje met de lift te doen.

Nieuwe Larmachbahn in de Zillertal Arena draait testrondes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in