Nieuwsalert per mail ontvangen

Ligety pakt gouden plak Super G

Ted Ligety was vandaag weer heer een meester in het Oostenrijkse Schladming. Met een voorsprong van 0,20 seconden op de Franse Gauthier de Tessieres en 0,22 seconden op de Noor Aksel Lind Svindal nam hij het goud mee naar huis.

Het slotgedeelte van de afdaling in Schladming was vandaag bepalend voor de verdeling van de podiumplekken. Op het beginstuk waren veel skiërs sneller dan de winnaars die uiteindelijk op het podium verschenen. Zoals gewoonlijk pakte Ligety op het juiste gedeelte zijn moment. Vandaag was dit duidelijk te zien op het steile slotgedeelte.

Svindal moest door een klein stuurfoutje zijn meerdere erkennen aan Ligety in de slotfase. Svindal leek na twee meetpuntem de overwinning naar huis te nemen.

Voor Ligety is dit zijn tweede wereldtitel en kan hierbij een gouden plak toevoegen aan zijn prijzenkast. In totaal heeft Ligety in zijn carrière nog een andere keer een gouden plak behaald. In 2006 won hij goud op de combinatie en om 2011 pakte hij goud op de reuzenslalom.

Voor de Nederlanders was het een minder gelukkige dag. Vandaag namen Marvin van Heek, Arjan Wanders, Steffan Winkelhorst en Maarten Meiners deel aan de race. Drie hiervan gingen onderuit en Winkelhorst eindigde circa 8 seconden achter Ligety.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in