Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Liftpalen nieuwe Hahnbaum lift Snow Space Salzburg geplaatst

Wintersportredacteur

De oude 2-persoons Hahnbaum stoeltjeslift in St. Johann im Pongau (Snow Space Salzburg) is na 70 jaar officieel verleden tijd. Nog heel even en dan is het zo ver, dan staat er een nieuwe sleeplift. In een update van het skigebied hebben we kunnen zien dat de liftpalen inmiddels geplaatst zijn.

Spannend

Iedereen die de afgelopen 70 jaar wel eens in St. Johann im Pongau is geweest, heeft de iconische 2-persoons Hahnbaum stoeltjeslift vast gezien. Toentertijd was dit één van de modernste liften van Oostenrijk, maar je kunt je voorstellen dat de lift die status na al die jaren ver voorbij is. De laatste renovatiewerkzaamheden vonden 40 jaar geleden plaats en dus was het hoog tijd voor een nieuwe lift. Of die er daadwerkelijk zou komen, is even heel spannend geweest.  Uit kostenoverwegingen wilde de gemeente het skigebied eigenlijk sluiten, maar daar was de lokale bevolking het absoluut niet mee eens. Gelukkig hebben zij een succesvolle actie gevoerd en is er toch besloten een nieuwe lift te bouwen. De oude stoeltjes gingen de verkoop in.

Nieuwe sleeplift

Er komt geen nieuwe stoeltjeslift, maar een sleeplift voor in de plaats. Daar is zo’n 1,5 miljoen euro in geïnvesteerd. Het traject van de lift verloopt iets anders dan in de oude situatie. De capaciteit blijft met 850 personen per uur ongeveer gelijk. De nieuwe Hahnbaum sleeplift heeft straks een snelheid van 2,5 meter per seconde. Benieuwd hoe de bouwwerkzaamheden ervoor staan? Check dan even onderstaande update.

Wintersport in Snow Space Salzburg

Het skigebied bij de Hahnbaumlift in St. Johann im Pongau telt zo’n 7 km aan pistes. Uiteraard zijn dit niet de enige kilometers die je hier vindt. St. Johann is namelijk samen met Flachau en Wagrain onderdeel van Snow Space Salzburg (Salzburger Sportwelt, Ski amadé). Genoeg te skiën dus!

Daarnaast is de Hahnbaum niet de enige nieuwe lift in het skigebied. De afgelopen maanden is men ook druk bezig geweest met de nieuwe Panorama-Link gondel. Een langverwachte verbinding die Snow Space Salzburg deze winter verbindt met Ski Paradise Zauchensee/Flachauwinkl en de Shuttleberg. Mocht je hier aankomende winter gaan skiën, dan heb je nu toegang tot ruim 200 km aan pistes. En dat niet alleen, ook vind je hier allerlei leuke berghutten en tal van alternatieve winteractiviteiten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in