Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Facebook PRO Hahnbaum-sessellift

Laatste reddingspoging voor Hahnbaumlift St. Johann

Ondanks dat het skigebied Hahnbaum (St. Johann in Pongau) niet gesloten wordt, staat het gebied nog steeds onder druk. Zoals we al eerder schreven, wil de gemeente de oude stoeltjeslift gaan vervangen. Wintersporters en wedstrijdskiërs zijn het daar niet mee eens. Daarom zijn ze een initiatief gestart om de oude lift te redden.

Nieuwe stoeltjeslift

De oude stoeltjeslift in Hahnbaum bestaat sinds 1950. Op dat moment was het de modernste lift van Oostenrijk, inmiddels is dat al lang niet meer het geval. De laatste renovatie van de lift is inmiddels 43 jaar geleden, waardoor de lift inmiddels flink verouderd is. Nadat besloten werd dat het skigebied toch blijft bestaan, werden er plannen gesmeden om de tweepersoons stoeltjeslift te vervangen door een sleeplift.

“Pro Hahnbaum”

Hoewel de lokale bevolking blij is dat het skigebied blijft bestaan, zijn ze niet zo blij dat de oude stoeltjeslift wordt vervangen. Daarom zijn ze samen met een groepje wedstrijdskiërs het initiatief “Pro Hahnbaum” gestart. Hiermee willen ze van de Hahnbaum een officiële oefenberg maken voor wedstrijdskiërs. Volgens Petra Nocker-Schwarzenbacher, hoteleigenaresse in St. Johann, is dit de laatste kans om de stoeltjeslift te redden.

Weinig kans van slagen

De kans dat de oude stoeltjeslift blijft bestaan, is helaas bijzonder klein. Deskundigen en politici zien niets in het initiatief. Daarnaast noemen zij het jaarlijks tekort van 140.000 euro een goede reden om de lift te slopen. Volgende week zal de raad van commissarissen van de Alpendorf Bergbahnen samenkomen voor een beslissing.

Nieuwe sleeplift

Als volgende week blijkt dat de lift gesloopt moet worden, dan zal hier een sleeplift voor in de plaats komen. De nieuwe lift wordt wel een stuk korter dan de huidige lift. Het dalstation komt hoger te liggen. Als alles doorgaat, zal er zo’n 1,5 miljoen euro in de nieuwe lift en sneeuwkanonnen worden geïnvesteerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in