Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

LEGO verslaafde bouwt Sport Huber in Gerlos na

Wintersportredacteur

Wat doe je in tijden van corona als er weinig anders mogelijk is? Juist, dan bouw je als echte LEGO verslaafde de winkel na waar je elke winter aan het werk bent. Althans, dit deed de Nederlandse Robin Smolders. Hij maakte van honderden LEGO steentjes Sport Huber in Gerlos na. Wij vinden ‘m geniaal goed gelukt!

Sport Huber

Dit keer niet iemand die een compleet skigebied in z’n achtertuin bouwt, maar wel een dito creatief project. Robin Smolders, die normaal gesproken ’s winters bij Sport Huber (Isskogelbahn) werkt, besloot z’n favoriete winterwerkplek na te bouwen. Compleet van LEGO. Hij hoopt net zo hard als ieder ander dat we er aankomende winter ook in levende lijve naartoe kunnen gaan. Mocht dit om welke reden dan ook toch niet mogelijk zijn, dan is hij van plan om ook de rest van Gerlos na te bouwen op z’n keukentafel.

Mocht je trouwens zelf zo’n gaaf LEGO model willen hebben, dan kun je via Facebook contact met hem opnemen.

Kijktip: geniale wintersportvideo van LEGO

Nieuwe uitdaging: complete skilift

We hebben in ieder geval wel alvast een leuke nieuwe uitdaging voor Robin bedacht. Als hij Sport Huber na kan bouwen, dan moeten de Isskogelbahn en/of de Dorfbahn ook wel lukken. Of de Cin Cin, dat lijkt ons ook geweldig. In ieder geval is in het artikel hieronder wat inspiratie te vinden voor het bouwen van een LEGO skilift. Elias Iten, uit het Zwitserse Luzern, liet begin 2019 zien hoe je dit doet. De video kun je hier bekijken.

Zelf bouwen met LEGO

Super knap natuurlijk al die bouwwerken van LEGO. Nou snappen we dat niet iedereen tot het groepje ‘LEGO Masters’ hoort. Gelukkig zijn er ook hele leuke kant-en-klare LEGO bouwpakketten. Zelf zijn we fan van de LEGO Pistenbully. Hoe die eruitziet en waar je ‘m bestelt, kun je in het artikel hieronder bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in