Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Auto achtergelaten halverwege de skipiste in Frankrijk

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisterochtend waren de werknemers in het Franse skigebied Gourette ontzettend verrast toen ze de piste opkwamen. Midden op de blauwe afdaling Rhododendons stond een auto geparkeerd, met geen enkel spoor van de eigenaar. De politie is ingeschakeld om het incident verder te onderzoeken.

Auto achtergelaten op de piste

Woensdagochtend kwamen de medewerkers van het skigebied Gourette in de Pyreneeën een auto tegen op de skipiste. Ze schakelden de politie in om te onderzoeken hoe deze hier gekomen is. Waarom zou iemand zijn auto midden op de piste achterlaten? En dat zonder daar melding van te maken? Via het kenteken is de eigenaar van de auto opgespoord.

Verklaring van de eigenaar

Er is contact met de automobilist opgenomen en deze kwam met een verklaring. Hij gaf iemand een lift die wilde skiën. Ze waren blijkbaar van plan om met de auto de hele blauwe piste omhoog te rijden. Onderweg omhoog kwamen de voorwielen van de auto vast te zitten in de sneeuw. Omdat ze zich er geen raad mee wisten, hebben ze de auto achtergelaten op de skipiste.

Boete voor deze actie

De betrokkenen hebben een boete ontvangen van de politie. Vervolgens is de auto met de hulp van een pistenbully van de piste gesleept. Om ongelukken te voorkomen, is er een mat op de auto gelegd totdat de auto opgehaald werd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in