Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Lech Zürs

Lech Zürs vervangt oude Madlochbahn voor nieuwe 6-persoons stoeltjeslift

Wintersportredacteur

Lech Zürs gaat de aankomende maanden niet één, maar twee iconische stoeltjesliften vervangen. Eerder kon je al lezen dat de Zugerbergbahn met pensioen gaat, nu is bekend dat ook de Madlochbahn vervangen wordt. Een flinke verbetering voor het skigebied, omdat wachttijden voor de lift hier straks tot het verleden moeten behoren. Voor de oude 2-persoons stoeltjeslift komt een nieuwe en moderne 6-persoons variant in de plaats.

De aankomende maanden wordt er flink wat werk verzet in het skigebied. Als alles volgens plan verloopt, kunnen wintersporters tijdens skiseizoen 2021/2022 voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Madlochbahn en Zugerbergbahn in Lech Zürs (Ski Arlberg).

Nieuwe Madlochbahn in Lech Zürs

Na ruim 50 jaar trouwe dienst en meer dan 12,5 miljoen ritjes gaat de Madlochbahn in Lech Zürs met pensioen. De oude lift stamt uit 1967 en past al tijden niet meer in het beeld van het skigebied. Qua comfort, maar ook qua snelheid en capaciteit. De 2-persoons stoeltjeslift biedt niet alleen toegang tot een aantal fijne pistes, maar is ook een belangrijke verbindingslift van de populaire Der Weiße Ring skitocht. Al eerder werd er gesproken over het vervangen van de Madlochbahn in Lech Zürs, maar nu is de kogel dus ook echt door de kerk. De oude 2-persoons stoeltjeslift wordt vervangen door een moderne 6-persoons variant. Wintersporters staan straks in slechts vijf minuten tijd op de Madloch op 2446 meter hoogte. Dat is bijna de helft sneller en ook nog eens meer dan 100% comfortabeler. De nieuwe stoeltjeslift beschikt namelijk over weerkappen én stoelverwarming.

Mooie ontwikkelingen voor Der Weiße Ring

De bouw van de nieuwe 6-persoons Madlochbahn maakt skiën van Lech naar Zürs in de toekomst nog makkelijker en sneller. Ideaal voor iedereen die in de toekomst de Der Weiße Ring skitocht gaat skiën. Een geweldige skitocht die nog altijd herinnert aan het bestaan van skilegende Sepp Bildstein. Niet alleen legde hij de tocht al af voordat het officieel een tocht was, de beste man was ook betrokken bij de bouw van de eerste lift in Zürs.

Leuk weetje: de achterkanten van alle 50 weerkappen van de nieuwe Madlochbahn in Lech Zürs worden bedrukt met winnaars van de ‘Bildstein Trophy’. Sepp droomde altijd al van een skirace in het skigebied en die droom is uiteindelijk uitgekomen. Eens per jaar staat Der Weiße Ring op de agenda als een van de langste skiwedstrijden ter wereld. 1000 wintersporters leggen de route dan op hoge snelheid af.

Feiten & cijfers nieuwe Madlochbahn in Lech Zürs

Benieuwd wat je verder van de nieuwe Madlochbahn stoeltjeslift kunt verwachten? Bekijk hieronder de feiten en cijfers.

  • Soort lift: stoeltjeslift met weerkap en stoelverwarming
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Aantal stoeltjes: 50
  • Hoogte dalstation: 2161 meter
  • Hoogte bergstation: 2446 meter
  • Lengte traject: 1520 meter
  • Hoogteverschil: 285 meter
  • Snelheid: 5,5 meter per seconde
  • Duur rit: 5 minuten
  • Capaciteit: 2180 personen per uur
Pistekaart nieuwe Madlochbahn en Zugerbergbahn Lech Zürs

Wintersport in Lech Zürs

Lech Zürs is onderdeel van een van de grootste skigebieden van Oostenrijk: Ski Arlberg. Met meer dan 300 km aan pistes vinden wintersporters van alle leeftijden en niveaus hier voldoende mogelijkheden voor een fijne vakantie in de sneeuw. Er zijn goede skischolen met leuke kinderlanden voor de kleintjes en naast de legendarische Der Weiße Ring kun je nog veel meer mooie tochten skiën. Overnachten kan in allerlei leuke dorpjes, zoals Lech, Stuben, St. Anton, Warth, Zürs en St. Christoph. Stuk voor stuk met hun eigen kenmerken en karakter en bovendien bieden ze allemaal toegang tot de pistes. Er is altijd wel een fijne berghut voor een lekkere lunch en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Meer over een wintersport in Lech Zürs en Ski Arlberg lees je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in