Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawinediensten Oostenrijk staan op scherp

Wintersportredacteur

Na het heftige lawine ongeval van afgelopen weekend staan de lawinediensten in Oostenrijk allemaal op scherp. De heftige wind, hoge temperaturen en onstabiele sneeuwlaag zorgen voor gevaarlijke situaties. In het weekend was het lawinegevaar al hoog, maar ook vandaag hebben lawinediensten weer melding gemaakt voor de grote gevaren op de hogergelegen sneeuwvlaktes. 

Na het heftige lawine ongeluk afgelopen zaterdag zijn de tourskiers en freeriders gewaarschuwd. Vorige week is er een grote hoeveelheid sneeuw gevallen, vervolgens is het weer een stuk warmer geworden en heeft het op verschillende plaatsen flink geregend. Afgelopen weekend stond in het teken van harde wind waardoor veel plekken boven de 2.300 meter erg gevaarlijk zijn. Al deze omstandigheden bij elkaar opgeteld zorgt voor gevaarlijke condities. De sneeuwhopen in de pas gevormde sneeuwbanken zien er op het eerste gezicht perfect uit, maar zijn enorm gevaarlijk. De grote hoeveelheid lawines die afgelopen weekend zijn ontstaan zijn vooral in deze gebieden ontstaan en moeten vermeden worden volgens de lawinediensten.

In de schaduwrijke gebieden boven de 2.300 meter en de zon hellingen zijn de gebieden waar de lawinediensten extra voor waarschuwen. Het is dus opletten geblazen en zorg ervoor dat als je het risico neemt in de freeride gebieden dat je goed voorbereid op pad gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in