Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawine over Timmelsjoch Hochalpenstraße tijdens sneeuwruimen

timmelsjoch hochalpenstrasse

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op de Timmelsjoch Hochalpenstraße zijn medewerkers momenteel bezig met het sneeuwvrij maken van de Alpenweg. In de winter valt hier zo veel sneeuw, dat het vrijhouden van de weg te arbeidsintensief is. Daarom wordt er in het voorjaar altijd hard gewerkt om de grote sneeuwmassa’s weg te krijgen. Dit werk is niet zonder risico, blijkt maar weer. Onlangs kwam een stuk sneeuw los en ontstond er een lawine.

Sneeuwruimen Timmelsjoch Hochalpenstraße

Op 22 april begonnen de werkzaamheden op de Timmelsjoch Hochalpenstraße tussen het Ötztal en Meran. Twee sneeuwschuivers zijn onderweg op de bergpas om deze sneeuwvrij te maken. De start van de werkzaamheden was dit jaar iets later dan doorgaans. Er is nog eens veel sneeuw gevallen de afgelopen weken en hierdoor was het schoonmaken een uitdaging. Naar verwachting kan het verkeer op zijn vroegst eind mei weer over de bergpas.

Lawine op de bergpas

Tijdens het sneeuwruimen zijn er ook grote risico’s voor de werknemers. Bij het ruimen van de sneeuw kunnen er sneeuwmassa’s gaan schuiven. De sneeuw op de bergpas is al maanden onaangeraakt en daarom is de kans op lawines aanwezig. Gisteren verscheen er een bericht op de social media kanalen van de Alpenweg met enkele foto’s van een lawine. Je zal er maar net aan het werk zijn. In dit geval is er gelukkig niets ernstigs gebeurd.

Beelden van de lawine

Een indrukwekkende Alpenweg

De Timmelsjoch Hochalpenstraße verbindt Sölden in het Ötztal met Meran in Zuid-Tirol. Met een hoogte van 2509 meter, is dit de hoogst gelegen grensovergang in Oostenrijk. De route van Sölden naar Meran bedraagt ongeveer 60 kilometer. Onderweg passeer je meer dan 60 haarspeldbochten en indrukwekkende uitzichtpunten. Er zijn verschillende stops en ook kun je een aantal musea bezoeken. Vanwege de sneeuwval is de pas alleen in de zomermaanden geopend. Elk jaar is het weer een flinke klus om de Timmelsjoch Hochalpenstraße sneeuwvrij te maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in