Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lawine over langlaufloipe in Ischgl

Wintersportredacteur

In de gemeente Ischgl is op Valentijnsdag een lawine naar beneden gekomen. Die lawine kwam over de langlaufloipe, die daardoor begraven werd. Er raakte niemand gewond.

De lawine kwam vlak voor drieën ’s middags naar beneden, zo meldt de politie in een persbericht. Daardoor werd de langlaufloipe over een lengte van 10 tot 15 meter begraven onder de sneeuw. De lawine was circa 1,5 meter hoog in de buurt van de loipe.

Geen mensen begraven

De lawine vond plaats op de loipe tussen Ischgl en Mathon. In eerste instantie kon niet met zekerheid gezegd worden of er wintersporters onder de lawine terecht waren gekomen. Na een kort onderzoek en interviews met ooggetuigen kon dat gelukkig worden uitgesloten. De loipe werd uiteraard gesloten, maar is ondertussen weer open volgens de interactieve pistekaart.

Serieus onderzoek

Alhoewel er uiteindelijk geen reddingsactie uitgevoerd hoefde te worden, werd de bergredding wel ingeschakeld. Ook de politie, de viceburgemeester en twee leden van de lawinecommissie kwamen ter plaatse om de situatie te beoordelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in