Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawine in Kleinwalsertal

Lawinebericht Lawinegevaar Voorbereiding Off-pisteIn het Oostenrijkse skigebied Kleinwalsertal is vandaag, zondagmiddag, een lawine afgegaan. Volgens de politie is er rond 12 uur vanmiddag een toerskiër bedolven geraakt onder die lawine. Hij kon door zijn gids gered worden. 

De toerskiërs waren met zijn vieren off-piste op weg toen de natuur ingreep. De tocht ging van Ifen naar de Hahnenköpfle en vlak voor de eindbestemming brak een sneeuwplakkaat van ongeveer 80 meter breed af. Eén van de vier skiërs werd gegrepen door de lawine en een stuk meegesleurd. De andere twee skiërs en de gids hebben hem vervolgens met scheppen kunnen bevrijden. Het slachtoffer kon zijn airbag op tijd activeren, wat hem geen windeieren heeft gelegd. De man kwam er met lichte verwondingen vanaf, maar werd toch naar het ziekenhuis bij Immenstadt in Allgäu (D) overgevlogen ter controle.

Ten tijde van de lawine in Kleinwalsertal was het lawinegevarenniveau 3 op een schaal van vijf, wat staat voor een aanzienlijke kans op lawines.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in