Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Laat de voorpret maar beginnen: 10 tips

Onze kids zijn weer naar school gegaan vandaag. Na twee weken kerstvakantie waren we daar allemaal ook wel aan toe. Als wintersport ondernemer van de webshop Chickies & Binkies zitten we momenteel in de drukste periode van het jaar. De kinderen hebben alweer bijna vakantie en daar kijken we natuurlijk allemaal naar uit. De wintersport….. het blijft ieder jaar weer iets magisch. Wekenlang, sommige maandenlang, leven vele mensen naar deze ene week in het jaar toe. De voorpret kan nu echt beginnen.

10 handige tips om alvast in de stemming te komen

  1. Hou de webcams van het skigebied waar je naartoe gaat alvast goed in de gaten, dat leverde afgelopen week voor vele geweldige beelden op.
  1. Informeer en reserveer van te voren de skischool voor de kinderen. Welke skischolen zijn er? Waar is de skischool gevestigd? Hoeveel dagen gaan de kinderen op ski- of snowboardles?
  1. Hoe en wanneer reizen we naar de sneeuw? De meeste mensen gaan met de auto naar de Alpenlanden. Wanneer vertrekken jullie en wat gaat de route worden? Staat de leerplichtambtenaar het toe om al op de vrijdag te vertrekken? Daarover schreef ik vorig jaar al een goed gelezen artikel.
  1. Breng een bezoekje aan de garage om even kort een paar dingen te laten checken van de auto. Tijdens een lange reis naar de sneeuw krijgt de auto het soms ook hard te verduren. Voorkomen is beter dan genezen zegt men.
  1. Controleer de wintersport garderobe van het gezin. Is alle wintersport kleding en accessoires nog in goede staat en past iedereen alles nog goed? Het is altijd beter om daar nu alvast even naar te kijken, dan pas een paar dagen voor vertrek. Voor kwalitatief goede skikleding en accessoires voor kinderen kan je terecht bij onze webshop Chickies & Binkies. Ga je voor het eerst op wintersport lees dan hier wat je kinderen allemaal nodig hebben op de piste.
  1. Regel je wintersport uitrusting van te voren! Heb je eigen ski’s of snowboard of huur je de wintersport materialen op locatie? Denk daar goed over na. Zelf spullen kopen is natuurlijk erg makkelijk. Huren heeft ook zo zijn voordelen. Via skihuren.nl of skiset.nl zijn websites waar je vaak met leuke kortingen op iedere locatie je materiaal kan reserveren.
  1. Zoek nog even contact met de accommodatie die je hebt gereserveerd voor een laatste check of alles goed geregeld is met betrekking tot de komst van jouw gezin.
  1. Ga van te voren gezellig met het hele gezin naar één van de indoor skihallen. Op deze manier komt je gezin helemaal in de stemming. Aanraders zijn o.a. De Uithof in Den Haag, Snowplanet in Velsen (Amsterdam), Skidôme in Rucphen of Terneuzen en natuurlijk SnowWorld. Een paar lessen kunnen het gezin weer wat extra zelfvertrouwen geven als jullie straks na een jaar afwezigheid weer in de echte sneeuw gaan skiën of snowboarden.
  1. Pak snel het fotoboek van de vorige skivakantie er even bij om die samen met het hele gezin weer eens te bekijken. Dan begint het pas echt weer te kriebelen.
  1. Ga de komende weken alvast wat extra sporten om de spieren warm en sterk te maken voor de komende wintersport. Dat zal je absoluut helpen gedurende de wintersport week.

Laat de voorpret maar beginnen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in