Nieuwsalert per mail ontvangen

Koud weer overheerst momenteel Oostenrijk

Momenteel zijn het de lage temperaturen die overheersen in het Oostenrijkse Alpengebied. Er zijn in Nederland een hoop geruchten dat het te warm is in de Alpen, maar daar merken wij in Oostenrijk niks van. ’s Ochtends worden we wakker met temperaturen rond de -14 graden waarbij de handschoenen toch echt aangetrokken moeten worden. Soms denken wij wel eens dat de mensen in het buitenland het leuk vinden om dingen te verdraaien. Op de radio en televisie horen wij dagelijks verhalen met de verkeerde informatie over het weer. Afgelopen dagen is het hier super wintersportweer geweest. Temperaturen onder het nulpunt en een heerlijk zonnetje. Beter kun je het niet treffen.

Het kan nog zo mooi weer zijn en de temperaturen kunnen nog zo laag zijn, maar sneeuwval is noodzakelijk. Gelukkig gaat dit de komende dagen ook weer vallen. Overdag is het bewolkt met af en toe de zon die doorbreekt. Aan het eind van de middag en in de avonduren/nacht gaat er sneeuwval komen. De autoriteiten zijn het nog niet helemaal eens over de hoeveelheid, maar zij denken aan gemiddeld 10 – 15 cm.

Met de februari vakantie die er aan komt zijn dit goede berichten, want de Oostenrijkse Alpen kunnen wel wat extra sneeuw gebruiken.

Bis Bald

www.daskleineparadies.com

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in