Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Komende dagen nog sneeuwrijk in de Alpen, daarna mild

Wintersportredacteur

Vooral aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam heeft het al lekker gesneeuwd de afgelopen dagen! Het hele weekend werd het sneeuwdek flink aangevuld op hoogte. De sneeuwgrens is nog erg wisselend, hierdoor zijn niet alle dalen weer wit geworden. De komende twee dagen sneeuwt het ook nog in enkele skigebieden, benieuwd waar?

Al een flink pak gevallen

Op hoogte is het sneeuwdek de afgelopen dagen flink aangevuld, op sommige plekken tot één meter! Tot zondag sneeuwde het vooral aan de zuidkant van de Alpen en gisteren bereikte het koufront ook de noordkant. Op veel plekken ligt er dus al een vers laagje. Tot hoever in het dal het wit geworden is, dat is afhankelijk van de sneeuwgrens.

››› Carnavalsvakantie start met flink wat verse sneeuw
››› Zwaarbewolkt en sneeuw aan de zuidkant van de Alpen

Vandaag en morgen ook nog sneeuw!

Op dit moment zijn we blij met elke vlok die er valt in de skigebieden. Vandaag sneeuwt het nog licht aan de noordkant van de Alpen in de Duitse skigebieden, Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. Het lagedrukgebied verplaatst zich langzaam naar het oosten. Ook in de Dolomieten sneeuwt het vandaag rustig door. Vannacht en morgenochtend valt voor nu de laatste sneeuw van dit koufront. De sneeuwgrens ligt bij deze sneeuwval ongeveer rond de 900 meter.

Daarna weer milder…

Helaas zet het koude weer niet door… Vanaf woensdag komt er een nieuw warmtefront aan vanuit het westen. Het wordt weer zachter in het hele Alpengebied met lenteachtige temperaturen. Op vrijdag trekt er een nieuw neerslaggebied over de skigebieden. Vanwege het warmtefront ligt de sneeuwgrens erg hoog en kan het regenen in de dalen. Ook de rest van de week verloopt erg zacht in de Alpen.

Wel zonnig en op hoogte prima sneeuw

Ben je nu op wintersport of vertrek je aankomend weekend? Wees dan niet getreurd, in veel skigebieden wordt het sneeuwdek zorgvuldig verzorgd door de medewerkers van het skigebied. Het landschap zal niet zo winters zijn als gehoopt, maar de pistes zijn geprepareerd en je kunt goed skiën. Zoek vooral de hogere pistes op voor de betere sneeuw. Geniet van het zonnetje en geniet van de lenteachtige omstandigheden op het terras van de berghut als je in de middag niet meer de piste op wilt. Vergeet vooral je zonnebril en zonnebrand niet!

Lees ook: Warm weer tijdens de wintersport? Zo ga je daar mee om

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in