Nieuwsalert per mail ontvangen

Kitzsteinhorn en Maiskogel in 2019 met elkaar verbonden

© Gletscherbahnen Kaprun AG

© Gletscherbahnen Kaprun AG

Wintersportredacteur

Ken jij ook de prachtige gletsjer van Kaprun en de veel kleinere prachtige afdalingen in Kaprun centrum? Binnenkort hoef je niet meer te kiezen! De Kitzsteinhorn en Maiskogel krijgen namelijk een verbindingslift. Hierdoor heb je binnenkort nog meer skiplezier en komt er eindelijk de langverwachte verbinding!

Verbinding

Afgelopen donderdag is het besluit genomen, de Kitzsteinhorn en de Maiskogel worden definitief verbonden. Vanaf december 2019 kun je met de lift vanaf de Maiskogel naar de Kitzsteinhorn en andersom. Wat een verbetering! Om de verbinding mogelijk te kunnen maken worden er 2 nieuwe liften gebouwd. Een groot project waarbij de regio naar verwachting een flinke boost gaat krijgen qua toerisme.

© Gletscherbahnen Kaprun AG

© Gletscherbahnen Kaprun AG

Investering

De nieuwe verbinding is een flinke investering, namelijk zo’n 81,5 miljoen euro. Dit is dan ook de grootste investering van de afgelopen 50 jaar in dit skigebied. De verbindingsweg is dan ook alleen mogelijk doordat de aandeelhouders van de gemeente Kaprun en de gehele regio achter het plan staan. Er was een overeenstemming van maar liefst 100%.

 

De bouw in 2 fases

De bouw van de liften zal in 2 fases gaan plaats vinden. Fase 1 zal starten in de herfst van 2017. Hierbij zullen er voorbereidingen worden getroffen voor de bouw van de liften en zal de eerste lift worden gebouwd. De nieuwe lift, de MK Maiskogelbahn, zal in december 2018 open gaan. Vanaf de zomer van 2019 zal de Maiskogel dan ook weer in de zomer open zijn. Tijdens fase 2 wordt de 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection gebouwd. De nieuwe verbinding heeft een lengte van 12 kilometer. Die lift zal in december 2019 de deuren openen.

Zo komt het dalstation van de nieuwe lift in het centrum van Kaprun eruit te zien.

 

Details Maiskogelbahn:

  • dalstation 768 m
  • middenstation 1.137 m
  • bergstation 1.570 m
  • 123 gondels
  • 10 personen per gondel

Details 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection:

  • dalstation 1.570 meter
  • bergstation 1.975 meter
  • 32 gondels
  • 32 personen per gondel

Meer ontwikkelingen in Zell am See Kaprun

De laatste jaren zijn ze hard aan het werk in de regio Zell am See – Kaprun. In Zell am See wordt er op dit moment namelijk gewerkt aan de AreitXpress, deze zal dit seizoen nog openen. Daarnaast is hier vorig jaar de Zell am See Express aangelegd. Deze lift beschikt zelfs in enkele gondels over een jukebox.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in