Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

KitzSki en SkiWelt presenteren nieuwe skitocht: de KitzSkiWelt Tour

SkiWelt-Tour

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Twee skigebieden, één skitocht en oneindig veel mooie uitzichten. Zo kan de nieuwe KitzSkiWelt Tour beschreven worden. Deze tocht loopt door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en KitzSki en vormt een nieuwe uitdaging voor iedere wintersporter. De tocht is in verschillende variaties te skiën waarbij de langste versie maar liefst 85 km is. Hiermee is het dan ook een van de langste skitochten ter wereld. Iedereen kan de tocht zo lang of kort maken als hij zelf wil, dus de KitzSkiWelt Tour is geschikt voor iedere wintersporter. Ga jij hem skiën komende winter?

Een skitocht is de perfecte manier om een skigebied te verkennen. Vaak leiden ze je door het hele gebied en zeker langs de mooiste plekken van het ski-oord. Bovendien vormen ze een leuke uitdaging, zeker als de tocht wat langer is. Lukt het jou om de hele tocht op één dag te skiën of moet je hem toch splitsen?

KitzSkiWelt Tour

Vanaf komende winter vind je een nieuwe uitdaging in de skigebieden KitzSki en SkiWelt. Ze hebben namelijk de handen ineen geslagen en een van de langste skitochten ter wereld gevormd. Tenminste, als je de lange versie pakt. Deze is 85 km lang en overbrugt 16.585 hoogtemeters. Indrukwekkende cijfers en zeker een pittige uitdaging om hem helemaal te skiën op een dag. Gelukkig hoeft het niet allemaal zo heftig, je kunt ook kortere versies van deze tocht skiën. Vanuit verschillende dorpen in beide gebieden kun je opstappen en via de speciale routeplanner kun je jouw tocht uitstippelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Waar te beginnen?

De KitzSkiWelt Tour kun je vanuit maar liefst 14 dorpen beginnen. Vanuit SkiWelt start je in Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll of Westendorf. Stap je in KitzSki op? Dat kan vanuit Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg, Pass Thurn en Hollersbach/Mittersill. Waar je ook begint, je beleeft gegarandeerd een heerlijke dag op de pistes. Onderweg geniet je van de mooiste uitzichten op onder andere de Wilder Kaiser, Hohe Salve en Kitzbüheler Alpen en voor een pauze kun je altijd terecht bij een van de vele fijne berghutten onderweg. Enkele hoogtepunten tijdens de tocht zijn bijvoorbeeld de hoogstgelegen bedevaartkerk van Oostenrijk op de Hohe Salve en het starthuis van de legendarische Hahnenkammrennen op de Streif.

KitzSkiWelt Tour dagtickets

Verblijf je niet in een van de dorpen bij KitzSki of SkiWelt, maar wil je wel een keer de KitzSkiWelt Tour skiën? Dan kun je een dagticket kopen. Volwassenen betalen € 62,-, jongeren € 46,50 en kinderen € 31,-. Ben je in het bezit van een SuperSkiCard of Snow Card Tirol, dan hoef je geen apart dagticket te kopen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in