Nieuwsalert per mail ontvangen

Kaunertaler Gletscher in teken van Marsmissie

Het Oostenrijkse Space Forum (OWF) is op zoek naar geïnteresseerde die lichamelijk en mentaal fit zijn en de test voor de Marsmissie kunnen ondergaan. De Kaunertal Gletscher is uitgekozen voor deze missie, omdat het landschap het meest overeenkomt met het landschap op Mars. De oefenmissie zal plaatsvinden op 3.000 meter hoogte en is hiermee de hoogste Mars-simulatie in de wereld.

Het OWF vergroot haar team met zes personen en heeft hiervoor een selectieperiode van vijf maanden ingesteld. De oefen-missie zal plaats gaan vinden in augustus 2015. De kandidaten dienen geestelijk en lichamelijk in topconditie te zijn en moeten om kunnen gaan met stress situatie. Werken met een 45 kg zwaar pak vergt daarnaast een hoog concentratie vermogen.

Voor de Kaunertal Gletscher is dit weer een mooi moment om naamsbekendheid te genereren. Net zoals eerdere oefenmissies zullen er veel internationale onderzoeksteams aanwezig zijn. Wil je nog gaan zomerskien en heb je zin in een buitenaards gevoel? Dan moet je in augustus 2015 aanwezig zijn op de Kaunertaler Gletscher.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in