Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Rotslawine op de Brennerautobahn in Zuid-Tirol

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Maandagavond stortte er een grote rotslawine naar beneden op de Brennerautobahn. Verschillende auto’s werden geraakt, maar gelukkig is er niemand zwaargewond geraakt. De laatste tijd gebeuren er verschillende verschuivingen met rotsen in de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen.

Rotslawine op de Brennerautobahn

Op de Brennerautobahn tussen Chiusa en Bolzano gebeurde maandagavond iets vreemds. Midden in de spits kwamen er rotsen, bomen en aarde los van de helling boven de snelweg. Het puin kwam terecht op beide rijstroken van de Brennerautobahn bij Atzwang. Na een korte sluiting en snelle actie van de brandweer werd de snelweg weer geopend voor de automobilisten. Het duurde ongeveer een uur om het puin van de weg te ruimen.

Veel geluk gehad

De automobilisten die op maandagavond onderweg waren toen de rotslawine naar beneden kwam, hebben veel geluk gehad. Een groot rotsblok had veel schade kunnen aanrichten. Volgens de politie raakten meerdere auto’s beschadigd, één persoon liep lichte verwondingen op. De airbag bij deze man ging in de auto open en zo raakte hij lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis in Bolzano gebracht voor behandeling.

Oorzaak van rotslawine op de Brennerautobahn?

Hoe dit heeft kunnen gebeuren? De oorzaak is waarschijnlijk het grote verschil in temperatuur van de afgelopen dagen. De ene dag is het ver onder nul en de andere bijna 15 graden. De brandweer verklaart dat het geen wonder is dat stenen dan breken. Geologen zijn op dit moment nog aan het onderzoeken wat andere oorzaken kunnen zijn.

Meerdere incidenten

Een paar dagen geleden begonnen er ook rotsen te schuiven op de grens tussen Trentino en Veneto. Ook bij het Gardameer en bij Birnhorn bij Zell am See vonden kleine rotslawines plaats de afgelopen maand.

Lees ook: Meerdere lawines, waaronder twee met dodelijke gevolgen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in