Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Jeugd Olympische Winterspelen 2016 in Noorwegen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Nog twee maanden wachten en dan is het zover. Dan worden namelijk de Jeugd Olympische Winterspelen in Noorwegen gehouden. Van over de hele wereld komen jonge sporters naar het land om deel te nemen aan vijftien Olympische winterdisciplines. Schrijf maar in je agenda: 12 tot 21 februari 2016.

De openingsceremonie vindt plaats op 12 februari in Lillehammer, waar het Olympisch vuur wordt onstoken door Prinses Ingrid Alexandra. “Noorwegen is trots op zijn lange traditie in wintersport en trekt elk jaar een groot aantal Europese toeristen aan, die naar Noorwegen komen om te alpineskiën en langlaufen. Daarom kijken we er ontzettend naar uit om de Jeugd Olympische Spelen te organiseren in 2016 en we hopen dat we op deze manier nog meer mensen zullen inspireren om te gaan skiën in Noorwegen”, vertelt Per Arne Tuftin, directeur Toerisme van Visit Norway.

Rennen voor het licht
De openingsceremonie combineert duurzame innovatie en sport dit jaar. Hoe? De jeugd is letterlijk aan het rennen om energie op te wekken en zo de ceremonie te voorzien van licht en geluid. Zie je de scholieren al gaan in hun muizenrad?

Jeugd is de toekomst
In totaal komen 1.100 atleten tussen de 15 en 18 jaar naar het land om te strijden in 70 evenementen verspreid over de 15 disciplines. Deze atleten zijn de sporters die je over enkele jaren op de ‘echte’ Winterspelen gaat tegenkomen. Wat bijzonder is aan de Jeugdspelen is dat daar vaak eerder nieuwe disciplines aan worden toegevoegd dan aan de Spelen voor volwassenen. Zo werden de nieuwe snowboardonderdelen in 2012 eerst bij de jeugd getest voordat ze werden opgenomen in het programma van de grote Winterspelen.

Altijd al eens een Olympische Spelen willen bijwonen? Misschien is dit een leuke om mee te starten. Of de Spelen ook op tv worden uitgezonden is nog maar de vraag. Meer over het evenement lees je op www.lillehammer2016.com.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in