Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Je eigen skigebied kopen kan nu met 1 miljoen dollar korting

Wintersportredacteur

Wat te doen met je poen of een paar miljoen? Je eigen privé skigebied kopen natuurlijk! In Amerika staat er al een tijdje een te koop (sinds 2018) en aangezien er nog altijd geen koper is, is de verkoopprijs nu met 1 miljoen dollar verlaagd. En dat is iets waar wij Nederlanders wel oren naar hebben: een skigebied kopen met korting!

Het skigebied stond te koop voor 7,5 miljoen, maar die prijs is nu aangepast naar 6,5 miljoen. Omgerekend is dat nog geen 5,5 miljoen euro. Koopje, toch!?

Je eigen skigebied: een grote droom

Heb jij ergens nog wel een paar miljoen liggen of heb je een groepje vrienden of familieleden waarmee je dit bedrag bij elkaar kunt sprokkelen? Dan is het absoluut de moeite waard om het te investeren in je eigen skigebied. Elke dag op de latten staan en helemaal zelf invullen wat je ermee doet. Of je bijvoorbeeld ook andere wintersporters toelaat, zodat je er wat geld mee kunt verdienen, of dat je het helemaal voor jezelf houdt. Nooit meer in de rij voor de skilift en elke dag skiën zo lang als je maar wilt. Klinkt wat mij betreft echt geweldig. Helaas heb ik het geld niet op de bank staan…

Plymouth Notch te koop voor 6,5 miljoen dollar

We schreven er al twee keer eerder over en we kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar er is nog altijd geen koper voor Plymouth Notch. Dit privé skigebied ligt in Noord-Amerika, in de ‘sneeuwgordel’ van Vermont. De omgeving is werkelijk adembenemend mooi en biedt het hele jaar door ontzettend veel mogelijkheden voor actievelingen en liefhebbers van de natuur. Het skigebied van Plymouth Notch bestaat uit twee bergen: Salt Ash Mountain en Bear Mountain. Beide bieden de mogelijkheid tot het maken van 28 verschillende afdalingen (ruim 182 hectare). Wat er allemaal inclusief is voor die 6,5 miljoen dollar?

  • Een stoeltjeslift
  • Een lodge van 700 m2 mét bar
  • 300 hectare aan grond
  • Sneeuwkanonnen die het gebied voor 100% van kunstsneeuw kunnen voorzien (misschien kun je hier ook wel wat regelen met rioolwater 😉)
  • Een gebouw dat volledig is ingericht voor het onderhouden van het skigebied
  • Een aantal pistenbully’s.

Benieuwd wat je zo’n beetje kunt verwachten? Bekijk dan maar snel de video hieronder. Laadt ‘ie niet? Klik dan op ‘kijken op YouTube’.

Uitbreiden mag

Besluit je het skigebied niet voor jezelf te houden, dan is het goed om te weten dat uitbreiding mogelijk is. Je krijgt namelijk ook nog eens 100 hectare om een vakantiepark met 66 huisjes op te bouwen. Alle plannen zijn al goedgekeurd, dus je kunt er zo mee aan de slag.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in