Nieuwsalert per mail ontvangen

Italie steeds populairder onder wintersporters

Uit onderzoek van Zoover onder ruim 45.000 klanten is gebleken dat Italie niet veel meer onderdoet voor Oostenrijk. Italie is dit jaar op de tweede plaats geëindigd als populairste wintersportgebied, waar zij vorige jaar Zwitserland en Duitsland nog voor moesten laten gaan. Naast de algemene indruk van het land, vinden veel beginners en gevorderden Italie een ideaal wintersportland. De reden waarom Zwitserland is afgezakt op de lijst, is voornamelijk de prijsstijging in het land. Oostenrijk is in de beoordelingen achtergebleven waardoor Oostenrijk en Italie naar elkaar zijn gegroeid.

Beide landen krijgen in de beoordelingen gemiddeld een 8,3 voor algemene indruk. Waar het verschil voornamelijk gemaakt werd is het onderdeel ‘apres-ski’. Met een 7,5 kwam dit ver boven het gemiddelde van Italie.

Italie is momenteel druk aan het investeren in de gebieden en de faciliteiten er om heen. Om die reden zie je veel vooruitgang in het land en kruipt het steeds dichterbij het populairste wintersportland: Oostenrijk.

Ondanks dat in de top tien wintersportgebieden nog steeds 9 Oostenrijkse gebieden staan, moet Oostenrijk wel scherp blijven.
Italie komt eraan….

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in