Nieuwsalert per mail ontvangen

Is de skihelm verplicht?

Vorig winterseizoen was dit één van de grootste vraagstukken die de wintersporter bezig hield. Ook dit jaar zal dit een veel besproken onderwerp worden, want elk jaar gebeuren er ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden.. In Italië geldt al sinds 2005 een helmplicht voor kinderen t/m 14 jaar. Hier wordt dan ook streng op gecontroleerd door pistepolitie. Boetes van €150-€200,- zijn geen uitzondering. Omdat de meeste wintersporters naar Oostenrijk gaan is het goed om te weten waar in Oostenrijk de verplichting van de helm geldt en voor wie deze van toepassing is.Tirol blijft de meest aantrekkelijk plek voor Nederlandse wintersporters om heen te gaan. Het is hiermee ook meteen de drukste provincie. In Tirol geldt nog geen helmverplichting voor zowel kinderen als volwassenen. Voor Vorarlberg geldt precies hetzelfde!

In Salzburg, Karinthië en Opper-Oostenrijk zijn wel regels gesteld. Kinderen t/m 15 zijn verplicht een helm te dragen tijdens het skiën. Overigens wordt hier nog niet gecontroleerd en beboet zoals dat wel in Italië het geval is.

In Tsjechië, Zwitserland en Frankrijk is de helmplicht ook nog niet ingevoerd.

Bijna alle skischolen verplichten hun leerlingen om een skihelm te dragen. Zorg er dan voor dat je altijd een eigen skihelm koopt voor je kinderen, want de gebruikte skihelmen die de skischolen aanbieden zijn vaak niet comfortabel. Een kinder skihelm heb je al voor €50,- dus dat is het aankopen zeker waard.

De verwachting is dat straks alle landen en skigebieden een skihelm laten verplichten. Tegenwoordig zijn er flitsende skihelmen op de markt dus daar kan het niet aan liggen……

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in